Međimurje Press
Najave

Etno duo Goga i Željko povodom Dana općine ove nedjelje nastupaju u Maloj Subotici

Dobro poznati međimursko-varaždinski duo, nakon mnogobrojnih nastupa izvan svog kraja, rado se predstavlja domaćoj publici, pa su uz svoj etno-jazz band pripremili nezaboravnu večer glazbe i opuštanja u Maloj Subotici.  

Suradnja ovo dvoje glazbenika započela je još ranih 90-ih godina, kada su za potrebe čakovečke televizije snimili spot i još nekoliko tamburaških obrada. Varaždinska pjevačica koja je svoje vokalno usmjerenje sve više pronalazila u folklornoj glazbi s kojom je od rane mladosti odrastala i svestrani glazbenik iz Mačkovca, također profiliran tom vrstom glazbe, svoj su zajednički glazbeni put započeli u ljeto 2013. godine. Dio zapisa izvornih pučkih pjesama koje je Gordana Lach kroz godine uspjela sakupiti po selima Zagorja i Međimurja, Željko Grahovec odlučio je osvježiti novim modernim aranžmanima, dajući im duh vremena u kojem živimo.

Etno duo Goga i Željko danas se svrstavaju među čuvare hrvatske glazbene kulturne baštine, a u okviru Dana Općine Mala Subotica predstavit će se na trgu ispred Doma kulture u Maloj Subotici u nedjelju 07.07. od 20:00 sati.

Dominik Palfi

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja