Međimurje Press
Grad Prelog

U Lov na labuđe pero ove se godine kreće u večernjim subotnjim satima, 6. srpnja!

I ove godine, Nautički klub Labud iz Preloga, uz podršku Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga, domaćin je tradicionalne manifestacije „Lov na labuđe pero“. Dvadeset i četvrta je to po redu manifestacija vrijednih Labudova, jedno od najpopularnijih događanja na području Preloga.
Sam je Lov na labuđe pero, zapravo natjecanje u veslanju tradicionalnim plitkim dravskim čamcima, odnosno „dravskim čonima“. Cilj manifestacije je i motivirati mlađe naraštaje na čuvanje tradicije vezane uz rijeku Dravu, ali i bavljenje sportovima na vodi. I ove godine, manifestacija „Lov na labuđe pero“ traje tri dana i održava se na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu, na najvećem akumulacijskom jezeru u Hrvatskoj.
Ove se godine „Lov na labuđe pero“ održava od 5. do 7. srpnja 2024. godine. Prvi dan, petak donosi VINE ART radionicu, Kristine Pongrac i Vinarije Dvanajščak – Kozol, od 18 do 20 sati. Od 21 sat, sve posjetitelje očekuje i puno smijeha, uz nastup stand up komičara Blogera Krule.
Subota će ove godine biti glavni dan „Lova na labuđe pero“. Sve kreće od 11 sati, sada već tradicionalnim turnirom u odbojci na vodi. Organizator, Nautički klub Labud, poziva sve zainteresirane da se prijave na broj telefona 095/860-8840. Za dobru atomsferu, uz uzbudljive dvoboje u odbojci na vodi, pobrinut će se DJ i odlična gastro ponuda.
Sama utrka, „Lov na labuđe pero“ ove će se godine održati u poslijepodnevnim, subotnjim satima. Početak utrke je od 18:30, uz zvuk pucnja iz topa Zrinske garde Čakovec. Nakon natjecanja i podjele nagrada, posjetitelji će moći sudjelovati i u utrci kajacima te tradicionalnom praćkanju. Večernji subotnji sati biti će rezervirani za završetak turnira u odbojci na vodi, a za dobru glazbu ovoga će se puta pobrinuti band Pastiri. Naravno, sve to uz bogatu ugostiteljsku ponudu.
Lov na labuđe pero završava u nedjelju, 7. srpnja, Danima otvorenih vrata Nautičkog kluba Labud, uz besplatne panoramske vožnje, od 14 do 19 sati. Za najmlađe, se od 15,30 do 18 sati pripremaju besplatne radionice, a tu je i nezaobilazan besplatni napuhanac za najmlađe. U organizaciju ovogodišnjeg Lova na labuđe pero uključit će se i Dječji klub SiMS te Zajednica tehničke kulture Međimurske županije.
TZ Grada Preloga

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja