Međimurje Press
Sport+

U Parku Mladosti otvoren teren s umjetnom travom

U Parku Mladosti u Prelogu, otvoren je novi teren s umjetnom travom. Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, voditeljica odjela infrastrukture HNS-a Andrea Dokuš, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, predsjednik Zajednice Sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i domaćin,  predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet Željko Sokač.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta sa umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez. Nadzor nad radovima vršile su tvrtke ING-CTRL d.o.o. iz Sesveta te Creocon d.o.o. iz Preloga.

“Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce”, istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić. „Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju“, rekao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

“Obitelj je temelj hrvatskog društva, te isto tako mirne duše možemo reći kako su klubovi mjesta okupljanja i druženja, a pogotovo na lokalnoj sredini na kojoj često nema velikih mogućnosti za takva druženja. Klubovi su ti koje moramo maksimalno podržavati. Pokušavamo svima osigurati jednake uvjete za bavljenje sportom, a Grad Prelog svakako prednjači u tome”, istaknuo je Tomislav Družak. “Ostvarila nam se jedna velika želja koja postoji već dugi niz godina. Naime, u našem nogometnog klubu trenira više od 150 djece i želja je bila osigurati im uvjete u jesenskim i zimskim uvjetima kada vremenske prilike i nisu baš naklonjene nogometašima. Ovaj cijeli kraj nema teren s umjetnom travom, a ovo će nam svakako podići kvalitetu rada s djecom s jedne strane, dok će s druge strane svi nogometni klubovi ovog kraja gravitirati prema Parku Mladosti. Svi mi dolazimo ovdje sa željom da nam dijete jednog dana igra vrhunski profesionalni nogomet. Ovdje danas imamo uvjete za to, a i za to da neki od ovih mališana dođu do razine na kojoj je naš Lovro Zvonarek ”, istaknuo je Željko Sokač.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana. U uvodnom djelu himnu Republike Hrvatske otpjevala je sjajna mlada glazbenica Tena Panić.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja