Međimurje Press
Gospodarstvo

Početkom 2021. razvojni sporazum pet sjevernih županija!

Razvojni sporazum pet sjevernih županija

za kvalitetnije povlačenje europskih sredstava

Na inicijativu zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, danas je u Čakovcu održan sastanak s ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU Natašom Tramišak te županima pet sjevernih županija.

Na sastanku je dogovoreno da će županije potpisati razvojni sporazum koji će im omogućiti kvalitetniju realizaciju projekata od regionalne važnosti.

Razvojni sporazum jedan je od važnijih alata pametnijeg programiranja politika regionalnoga razvoja. Počinjemo i programiranje novog Višegodišnjeg financijskog okvira za korištenje sredstava, zato očekujem kvalitetne strateške projekte kako za regionalni razvoj, tako i za razvoj gospodarstva i zapošljavanja na području sjevera Hrvatske“, poručila je ministrica Nataša Tramišak.

Zajednički je zaključak“, rekla je zastupnica Sunčana Glavak, „da je utvrđen hodogram kojim će se, sukladno Zakonu, početkom 2021. godine finalizirati razvojni sporazum između pet sjevernih županija. Razvojni projekti uskladit će se s tematskim odrednicama novog Višegodišnjeg financijskog okvira i Instrumenta za oporavak Next Generation EU te ostalim izvorima financiranja.“

Govoreći uime svih prisutnih župana, Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, rekao je da je županijama mogućnost financiranja projekata iz fondova EU izuzetno bitna.

Naši projekti već su predani, a nama je važno da će se, uz velike infrastrukturne projekte, povesti računa o područjima koja su u nadležnosti županija, poput školstva i zdravstva“, istaknuo je župan Čačić.

Župani su zahvalili zastupnici Glavak i ministrici Tramišak te izrazili spremnost za partnersku suradnju.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja