Međimurje Press
Gospodarstvo

Posjet Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, Mesnoj industriji Vajda d.d. Čakovec

Ponedjeljak 21. rujna

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić dolazi u posjet Vajdi d.d., poduzeću koje je zauzelo prvo mjesto rang-liste kompanija po prihodima u protekloj godini u Međimurskoj županiji. Prema podacima o poslovanju koje prikuplja FINA, Vajda je s 518,6 milijuna kuna prihoda i rastom prometa od čak 42 posto u odnosu na 2018. godinu s četvrtog mjesta skočila na sam vrh ljestvice. Osim rasta prihoda, Vajda je u 2019. godini zabilježila i dobit od gotovo 16,5 milijuna kuna, s impresivnim rastom od čak 718 posto.

Prije ulaska u Grupu Pivac 2015. godine Vajda je bila na 10. mjestu te ljestvice te je tako u samo četiri godine, s novim vlasnicima koji su sustavno ulagali u razvoj i unijeli stabilnost u poslovanje te upravom koja je ostvarila zadane ciljeve, postala najuspješnije međimursko poduzeće.

Posjet ministra ujedno će biti i prilika za radni sastanak s Alenom Kajmovićem, predsjednikom Uprave i Vilimom Simonom, članom Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Čakovec, na kojem će biti govora o poslovnim rezultatima Vajde u 2019. godini te trenutnoj gospodarskoj situaciji obilježenoj Covidom-19. Razgovarat će i o važnosti samodostatnosti u proizvodnji hrane, uspješnom Vajdinom modelu kooperacije te mogućnostima rasterećenja gospodarstva. Naposljetku, sastanak će biti i prilika za razgovor o ulaganjima u budućnost te stipendiranju deficitarnih zanimanja s Vajdom kao svijetlim primjerom u Međimurju.

Maja Gradišar Perotić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja