Međimurje Press
Gospodarstvo

Žene u biznisu – save the date!

Predstavljanje Liderove liste ‘300 NAJMOĆNIJIH ŽENA HRVATSKOG BIZNISA 2022.’ i dodjela nagrada za
10 najmoćnijih!

 

RAZGOVOR S 10 NAJMOĆNIJIH: KAKO POVEĆATI BROJ ŽENA NA UPRAVLJAČKIM POZICIJAMA?

U razgovoru s 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa donosimo njihova razmišljanja i iskustva o kroničnom no i dalje gorućem pitanju iz naslova ali i brojnim drugima koje ono povlači. Kako do jednakih mogućnosti ali i jednakog vrednovanja rada? Koje alate imamo na raspolaganju? Kako ih primijeniti? Jesu li kvote rješenje? Kako urediti rodiljini dopust za majke a kako za očeve, je finski model pravi put?

ONE ON ONE – Vlasta Zekulić, NATO

Voditeljica Odjela za strateška pitanja i odnose u Savezničkom zapovjedništvu za transformacije

Diplomirala je na Military College of South Carolina na dva smjera Computer Science i Management of Information Systems. Ima ukupno tri magisterija, u Londonu za NATO executives, u Rimu za “Strategic Leadership and Digital Transformation” i na Politologiji na kojoj je i doktorirala. 15 godina provela je u Oružanim je snagama RH. Tijekom vojne karijere obnašala je brojne zapovjedne i stožerne dužnosti te je odradila nekoliko misija u Afganistanu. 2017. prelazi u NATO a 2021. promaknuta je u redove managementa.

PANELI:

ŠTIKLAMA PO LEDU – KAKO SAVLADATI STAKLENU LITICU?
Kada se govori o karijerama žena liderica, postoji fenomen koji se naziva ‘glass cliff’. On je bliski srodnik ‘glass ceilinga’ no u ovom se slučaju od žena očekuje da kad zagusti spašavaju stvar i vješto kormilare turbulentnim vremenima. I gle čuda, istraživanja pokazuju da žene daju bolje rezultate kao lideri kada je kriza na pomolu. Kako im to polazi za rukom? Koliki danak plaćaju? Pomaže li im u tome nešto razvijenija empatija?

MUST HAVE vs NICE TO HAVE
Nadolazeća recesija kojoj su prethodile tri neizvjesne godine tjera nas da preispitamo poslovanje, odredimo nužnosti i jasno posložimo prioritete. Zavlači se u sve sfere života, kako privatnog tako i poslovnog. No što je poslovanje bez napretka i ulaganja, što je život bez nagrada i tričarija koje nisu nužne al’ čovjeka vesele. Kako se pripremiti za još jednu godinu neizvjesnosti? Gdje povući granicu između must have i nice to have?

DVANAESTU GODINU ZAREDOM DRUŽIMO SE S NAJMOĆNIJIMA

PRIJAVA

LIDER

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja