Međimurje Press
Grad Čakovec

Čakovečka gradonačelnica s ministricom poljoprivrede RH svečano potpisala ugovor vrijedan više od 4,1 milijun kuna

U Velikoj plenarnoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održana je svečanost potpisivanja Ugovora o financiranju za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u provedbi mjere M7 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pritom je potpisala ugovor s ministricom poljoprivrede RH Marijom Vučković za rekonstrukciju društvenog i vatrogasnog doma u Savskoj Vesi. Cijeli projekt težak je oko 5 milijuna kuna, dok je uz maksimalnih 80% sufinanciranja iz Programa ruralnog razvoja RH potpisani Ugovor iznosa nešto više od 4,1 milijun kuna. Njegovom provedbom postojeći društveni dom će se rekonstruirati, a uz južno pročelje dogradit će se ulazni vjetrobran i vatrogasni dom. Dijelovi parcele veličine oko 830 m2 koji neće biti zauzeti građevinom, kolnim i pješačkim površinama, ozelenit će se autohtonim niskim i visokim zelenilom.

Potvrda spremnosti Grada Čakovca za prijavu na europske i nacionalne fondove

„Ponosna sam u prvom redu da je projekt Grada Čakovca ocijenjen maksimalnim brojem bodova, što samo dokazuje da su naše službe spremne na sve europske i nacionalne projekte te fondove koji nas očekuju, a samim time i privlačenje sredstava na sjever zemlje. Ujedno ovaj ugovor je veliko hvala mještanima Savske Vesi koji su dugo čekali i zaslužili novi vatrogasni dom, novo centralno mjesto okupljanja svih mještana te ćemo po uzoru na ovaj projekt novim ulaganjima i investicijama iz europskog i nacionalnog proračuna nastojati podržati potrebe svih stanovnika, svakog našeg mjesnog odbora i samog Čakovca“, rekla je pritom čakovečka gradonačelnica, a ministrica Vučković iskoristila priliku kako bi pohvalila Grad Čakovec kao jedan od tek četiri grada koji su uspješno prijavili svoj projekt na natječaj te iskoristili ukupan financijski fond od 155 milijuna kuna koji je dodijeljen među 27 projekata u Hrvatskoj.

GRAD ČAKOVEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja