Međimurje Press
Grad Čakovec

U Gradu Čakovcu potpisani ugovori o sufinanciranju društvenih djelatnosti za 2022. godinu!

Danas, 11. svibnja 2022. godine, u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održano je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju s udrugama i ustanovama koje su svoje projekte i programe prijavile na Javni poziv za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima na području Grada Čakovca u 2022. godini.

Komisija Grada Čakovca evaulirala je prijave i programe nakon natječaja koji je raspisan tijekom siječnja i veljače ove godine za udruge i ustanove koji djeluju na području grada Čakovca. Kako su sredstva grada ograničena, bilo je teško odrediti iznos koji će se dodijeliti. Ipak, kako je tom prilikom naglasila gradonačelnica Ljerka Cividini, ukupna vrijednost ugovora koji će se potpisati iznosi 1.895.600,00 kuna. U taj  iznos financiranja nisu obuhvaćene manifestacije koje se direktno financiraju iz Proračuna. Za projekte civilnog društva grad će ove godine izdvojiti čak 5.664.081,00 proračunska kuna. Ukupno će se tako sufinancirati 408 programa koje je prijavilo 286 prijavitelja.

Veliki je to novac, ali sigurna sam da ide u dobre ruke i zasigurno će obogatiti svekoliki život Grada Čakovca. Dodala je kako za razliku od ranijih godina, novo gradsko vodstvo, nastoji sredstva isplatiti u ugovorenim rokovima, tako da društva mogu nesmetano planirati svoje sadržaje.

Zaključila je riječima zahvale svim ustanovama, udrugama, pojedincima, tvrtkama, koji zalaganjem i entuzijazmom pridonose kvaliteti života u Čakovcu.

Ugovore su danas potpisali predstavnici udruga iz svakog prioritetnog područja po slučajnom odbiru. Prigodnoj svečanosti potpisivanja nazočili su predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Čakovca Leonardo Belović, dopredsjednica Udruge odgajatelja „Krijesnice“ Matea Pintarić, dopredsjednica Udruge umirovljenika Grada Čakovca Franciska Ćetković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar, predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, tajnik Pjevačkog zbora „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec Dejan Buvač i izvršna direktorica Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID Marina Držanić.

(r)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja