Međimurje Press
Grad Prelog

Potpisani ugovori u sklopu projekta „Pomozi, zaposli, usreći II“

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, potpisani su ugovori sa deset žena, koje će biti zaposlene u sklopu projekta, Program zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza II, na području Grada Preloga „Pomozi, Zaposli, Usreći II“.

Projekt se temelji na zapošljavanju žena, pripadnica ciljnih skupina, unapređuje se radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Ugovore je potpisalo 10 žena, koje su se istima obvezale na pomaganje starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i to na 12 mjeseci, a za ukupno 60 krajnjih korisnika.

Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Miljenka Radović, koja je i predstavila detalje ovog projekta, voditelj projekta Miroslav Hržić te voditeljica II faze projekta Marija Igrec.

Ukupna vrijednost projekta je 874.000,00 kn. Projekt je financiran iz Europske unije, Europskog socijalnog fonda (85%), u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja