Međimurje Press
Grad Prelog

Darko i Luka Marđetko pobjednici ovogodišnjeg Lova na labuđe pero

Dvadeset i četvrta po redu manifestacija Lov na labuđe pero, u organizaciji vrijednih „Labudova“, članova Nautičkog kluba Labud iz Preloga, jedno od najpopularnijih događanja na području Preloga, održano je ove godine od petka do nedjelje, od 5. do 7. srpnja.

U organizaciji i ovogodišnje manifestacije, članovima Labuda, pomogla je Turistička zajednica Grada Preloga i Grad Prelog, a u organizaciju se uključila i Zajednica tehničke kulture Međimurske županije. Sam je Lov na labuđe pero, zapravo natjecanje u veslanju tradicionalnim plitkim dravskim čamcima, odnosno „dravskim čonima“. Cilj manifestacije je i motivirati mlađe naraštaje na čuvanje tradicije vezane uz rijeku Dravu, ali i bavljenje sportovima na vodi. Lov na labuđe pero održava se na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu, na najvećem akumulacijskom jezeru u Hrvatskoj. Prvi je dan, petak, ove godine donio VINE ART radionicu, Kristine Pongrac i Vinarije Dvanajščak – Kozol te sjajan nastup stand up komičara iz Ogulina Blogera Krule.

Subota je bio glavni dan ovogodišnje manifestacije. Uz uzbudljiv turnir u odbojci na vodi, održana je i sama utrka, Lov na labuđe pero. Početak utrke označio je zvuk pucnja iz topa Zrinske garde Čakovec, a ove je godine u Lovu nabuđe pero sudjelovalo devet posada. Utrka je bila uzbudljiva, a na kraju su najbolji bili Darko i Luka Marđetko, ispred višestrukih pobjednika  Miroslav Horvata i Branka Ivančića te trećeplasiranih Denisa Maleka i Miroslava Vrhaja. Nakon natjecanja i podjele nagrada, posjetitelji su mogli sudjelovati i u utrci kajacima te tradicionalnom praćkanju, gdje je najuspješniji praćkaš bio Miroslav Vrhaj. Uzbudljive sportske aktivnosti, održane su uz bogatu ugostiteljsku ponudu, dok je u subotu navečer sve zabavio odličan band Pastiri. Samu su manifestaciju prigodnim riječima otvorili saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, uz predsjednika Nautičkog kluba Labud Maria Naranđu.

Lov na labuđe pero završio je u nedjelju,  Danima otvorenih vrata Nautičkog kluba Labud, uz besplatne panoramske vožnje. Nedjelja je donijela i zabavu za najmlađe, uz radionice Dječjeg kluba SiMS te besplatni napuhanac.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja