Međimurje Press
Grad Prelog

Sastanak u sklopu projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći“

U Upravi Grada Preloga održan je sastanak gradonačelnika Ljubomira Kolareka, pročelnice Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Miljenke Radović, voditelja projekta Miroslava Hržića te koordinatora projektnih aktivnosti Marije Igrec, s pružateljicama usluge pomoći u kući. Sastanak se održao u sklopu projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći“ koji se provodi kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“, a tema sastanka bio je osvrt na dosadašnji rad žena zaposlenih na projektu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je projektni tim Grada Preloga prijavio nastavak projekta, odnosno „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” te da je prijava prošla prvi dio kontrole. Također je zahvalio ženama na dosadašnjem radu i trudu. Pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Miljenka Radović se osvrnula na tehničke elemente dosadašnje provedbe projekta te na odnos žena-krajnji korisnik.

Unutar ovog projekta Gradu Prelogu je dodijeljeno ukupno 2.016.222,80 kuna uz stopostotno financiranje od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno iz Europskog socijalnog fonda. Zahvaljujući tome, na području Grada Preloga bilo je zaposleno 10 žena koje su radile na poslovima pomoći u kući te brizi, potpori i podršci za 50-tak starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja