Međimurje Press
Vijesti

U crkvi svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu svetu misu služio je fra Petar Horvat!

Fra Petar Horvat je naš južni fratar, domaći dečko, koji je došao iz Sydneya, na godišnji zimsko-ljetni odmor kod svoje obitelji  na čakovečki Jug. Fra Petar uvijek je rado viđen za oltarom crkve sv. Antuna Padovanskog pa tako i ovog puta

Uz čitanje svetog evanđelja po Luki, fra Petar Horvat na početku propovjedi rekao je simpatičnu vijest, kako je zamoljen od svoje mame da skrati propovijed jer je narodu vruće.

Domaćin, fra Josip Župan na kraju svete mise zahvalio se fra Petru na pomoći odnosno služenju svete mise, uz malu šalu kako ne zna koji je fra Petru godišnji odmor australski zimski ili naš ljetni?

Poruka propovijedi

Kao što Isus šalje sedamdesetdvojicu učenika da navješćuju kraljevstvo Božje, tako i nas danas Isus poziva da budemo njegovi apostoli koji će navješćivati, liječiti i donositi mir drugima. Poziva nas da budemo vidljivi u ovome svijetu, kao janjci medju vukovima, oni koji odskaču od većine i nude poruku Radosne vijesti ljudima. Iako smo kao janjci među vukovima, ne moramo se bojati jer Isus je onaj koji nas šalje i jača i štiti od svakoga zla. Zato moramo biti odvažni i hrabri i ne pouzdavati se u svoje sile i pameti nego u Onoga od kojega dolazi snaga i mudrost.

Tekst i foto:

Pavo Jazvić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja