Međimurje Press
Zdravlje

Od 159 uzoraka evidentirano 114 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 159 uzoraka, od čega je evidentirano 114 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 71,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 7 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 53 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 232. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126 651 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 5 pacijenata pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpuštene su 2 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

(Civilna zaštita)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja