Međimurje Press
Zdravlje

Dan otvorenih vrata na Odjelu rodilišta s rađaonom i patologije trudnoće

U Županijskoj bolnici Čakovec  Međunarodni dan primalja tradicionalno je organiziran kroz Dan otvorenih vrata  na Odjelu rodilišta s rađaonom i patologije trudnoće u vremenu od 10:00 do 13:00 sati. Ovo je prilika da budući roditelji razgledaju prostore rodilišta i rađaonice i dobe odgovore „iz prve ruke“ na sve pitanja o samom porodu.

Kroz Međunarodni dan primalja podsjeća se na važnost primalja koje daju prednost dobrobiti i majke i djeteta,  osiguravajući zdraviju budućnost za generacije koje dolaze. Primaljstvo utjelovljuje predanost njegovanju ne samo novog života već i planeta koji dijelimo.  Drevna profesija primalja razvija se u suvremenom svijetu kroz inovativne prakse u obrazovanju, istraživanju i zdravstvenoj politici jer jačaju  zdravstvenu zaštitu, djelujući kao ključna poveznica između žena i zdravstvenog sustava, čineći trudnoću i porod sigurnijim .

Primalje su veza između majke i djeteta…. Oni su ti koji donose pravu dobru vijest na ovaj svijet, a vijesti o obilježavanju Međunarodnog dana primalja prenesite i Vi dragi predstavnici medija u svojim medijskim prostorima.

Velina Novak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja