Međimurje Press
Zdravlje

Terapeutkinja Kristina Gita Kavran besplatnim programima pomogla djeci i odraslima u rješavanju stresa!

Čakovečka terapeutkinja Kristina Gita Kavran ovog je vikenda u zgradi Scheier Čakovec pod vlastitim vodstvom održala prve dvije besplatne radionice – “Relax Kids” i Zvučna Gong kupka “Gnothi Seauton”. Oba programa za cilj su imala pomoći djeci i odraslima da se u današnjim zahtjevnim vremenima opuste i riješe stresa.

Inače, Kristina je u Međimurju i šire poznata po svom bogatom stvaranju na području glazbe, slikarstva i pisanja, a osim navedenog, iza nje je više od 15 godina iskustva u terapijskom radu s djecom i odraslima.

Prvi besplatni program – radionica “Relax Kids”, održana je u subotu 3. prosinca u dva termina za djecu od 4 do 6 godina i za djecu od 7 do 13 godina.

U ovom smo programu stavili naglasak na sedam koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti. To su ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamna masaža, disanje, afirmativne rečenice, svjesna pažnja i vizualizacija. Djeci se kroz provođenje koraka pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im vještine koje ostaju za cijeli život.

Uz puno igre i zabave učili smo kako se opustiti, ponašati prema drugima i cijeniti sebe same i sve oko nas te se potrudili ostaviti puno drugih savjeta za budućnost – ispričala je Kristina, nakon što je pozdravila brojna vedra i oduševljena dječja lica koja su se odazvala na ovaj besplatan program.

Sljedeći dan 4. prosinca na redu je bila jedinstvena radionica za djecu i odrasle u jednom terminu te samo za odrasle u drugom terminu – “Zvučna gong kupka- Gnothi Seauton”. Vrijedilo je doći isprobati tehniku rješavanja stresa zvukom gonga. Prostorijama je vladala tišina i svi su svoja tijela prepustili stručnom vodstvu Kristine koja je pomogla da njima zavlada mir i spokoj.

Još uvijek sam prepuna dojmova, ali izrazito ponosna što je moja ideja uspješno realizirana! Najmlađima šaljem velike pozdrave, zagrljaje, pune košare smijeha, radosti, ljubavi. Naravno, iznimno sam zahvalna roditeljima na ukazanom povjerenju i svima koji su se odazvali, pokazali dobru volju i opustili se za kraj tjedna. Kao mali znak pažnje i zahvale, svaki sudionik na rastanku je dobio i poklončić, jer ipak smo
programe održali u predblagdanskom vremenu i ozračju – dodaje Kristina na kraju uspješno održane gong kupke.

Ako ste propustili prvi krug radionica, imate priliku svojoj djeci pokloniti odlazak na novi termin, a osim Relax Kids bit će održana i nova radionica Konstelacije. O terminima ćemo vas detaljnije obavijestiti ovih dana!

FOTOGALERIJA:

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja