Međimurje Press
Županija

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 20. ožujka 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 158 uzoraka, od čega je evidentirano 54 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 34,1% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 2 pozitivna pacijenta na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 1 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 17 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 458. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo MŽ uzeto 119 397 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 20 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 4 osobe, 3 osobe su otpuštene, 1 osoba je na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Od ponedjeljka, 21. ožujka 2022. godine cijepljenje će se provoditi samo utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja