Međimurje Press
Županija

Jedan od glavnih tema današnjeg sastanka Kolegija gradonačelnika i načelnika Međimurja – komasacija!

Đurđica Slamek, predsjedavajuća Kolegija gradonačelnika i načelnika Međimurske županije, na današnjem okupljanju u Velikoj vijećnici županije naglasila je kako je komasacija neophodna zbog vrlo rascjepkanog poljoprivrednog zemljišta u našoj županiji. Kao primjer dobre prakse navela je provedenu komasaciju na području Općine Kotoriba. Kako je naglasila, prema današnjem modelu, za postupak provedbe komasacije mogu se prijaviti gradovi i općine pojedinačno, a u postupak komasacije može ući samo određeni dio poljoprivrednog zemljišta. Posebno je naglasila kako se radi o izrazito zahtjevnom i velikom obimu posla u kojem gradovi i općine trebaju popisati raspoloživo zemljište i pripremiti kompletnu dokumentaciju.

Župan Posavec gradonačelnike i načelnike  izvijestio je o pripremama za natječaje iz programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, gdje će se prijaviti izgradnja i dogradnja oko 17 osnovnih i srednjih škola, čime bi se stekli preduvjeti da sve škole na području Međimurja prijeđu u jednosmjensku nastavu.

Na Kolegiju raspravljalo se i o novim programskim dokumentima i najavi poziva za dostavu projektnih prijedloga, te o prijavama projekata na javni poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti, mogućnosti jedinica lokalne samouprave u prevenciji napuštenih životinja, Informacija o projektu „Županije – prijatelji djece“, promociji hrvatske autohtone pasmine međimurskog konja te financiranju rada Hrvatske gorske službe spašavanja-Stanice Čakovec.

Foto: kš

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja