Međimurje Press
Županija

Održana svečanost dodjele Županijske nagrade za volontiranje u 2021. godini!

LJILJANA GLAD, ZDRAVKO MIKOLAJ, VATROGASNA ZAJEDNICA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE i HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ČAKOVEC 

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja dodijeljene nagrade za volontiranje i to za  volontera/ku i najbolju organizaciju volontiranja u 2021. godini. Nagrade su uz prigodne govore dodijelili župan Matija Posavec i pročelnica Sonja Tošić Grlač.

Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost kojom pojedinci i pojedinke, samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva. Volontiranje se javlja u raznim oblicima: od tradicionalnih običaja uzajamne samopomoći do organiziranog djelovanja zajednice u kriznim periodima.

Volonterstvo (ili dobrovoljni / dragovoljni rad) jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.

Međimurje je ponosno na volontere u koje se može osloniti u svakoj situaciji. Svi danas nagrađeni, brojnim aktivnostima zaslužili su svoja priznanja, ali tu njihovo volontiranje ne prestaje. Ono je u krvim u životima tih ljudi, koji nesebično pomažu svakome u nevolji.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja