Međimurje Press
VijestiŽupanija

Plenković stigao po drugi puta u Pribislavec, obećao sportsku dvoranu pored nove škole!

U posjetu Međimurskoj županiji boravi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković ,koji je ispred novoizgrađene Osnovne školu Vladimira Nazora dočekan od strane župana Matije Posavca, zamjenika župana i saborskih zastupnika iz Međimurja, gradonačelnika triju gradova te novinara hrvatskih i lokalnih medija. U pratnji premijera bio je  ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

S obzirom na epidemiološku situaciju nije bio moguć ulazak u školsku zgradu, ispred škole dane su izjavu za medije.

Nova škola vrijedna je 33 milijuna kuna, površine preko 3600 kvadratnih metara, tako je i službeno puštena u opticaj.  Pribislavec danas ima jednu od najmodernijih škola u Hrvatskoj, primjereno 21.stoljeću. Pohađa je preko 315 učenika, a što je posebno istaknuo premijer Andrej Plenković i djeca romske nacionalne manjine. Vlada RH kako je rekao. uložila je u ovu školu gotovo 27 milijuna kuna. Obećao je i daljnje razgovore sa županom oko izgradnje sportske dvorane uz školu.

Međimurci puno drže do obrazovanja. Ne samo deklarativno. Županija plaća prijevoz svim osnovnoškolcima, njih 1300. Besplatni su i udžbenici. I stariji, srednjoškolci, do škole dolaze na račun Županije, a svih 4000 dobit će po 300 kuna za radne bilježnice. Oni koji se školuju za deficitarna zanimanja uz državne stipendije dobivaju još 3000 kuna godišnje. Studenti dobivaju županijske potpore od 600 kuna, a djeca hrvatskih branitelja stipendije od 3000 kuna -napomeno je župan Posavec.

Radovan Fuchs dobio je najviše pitanja, a koja su bila pretežito vezana za treniranje sportskih klubova u dvoranama te samom početku školske godine. Kako je istaknuo, čeka se da se škole malo uhodaju i onda bi se dozvolilo treniranje klubovima u školskim dvoranama, ali samo preko vikenda, dakle subotom i nedjeljom. Što se tiče samog početka škosle godine ona protiče bez ikakvih nastavnih i epidemioloških problema.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja