Međimurje Press
Županija

Nova financijska omotnica EU sredstava s projektima vrijednim više od 300 milijuna kuna 

Nakon obilaska škole održan je radni sastanak u prostorijama Međimurske županije na kojem je župan Posavec upoznao predsjednika Vlade Plenkovića, ministra Fuchsa i ministra Horvata s više od 70 kapitalnih projekata koji se provode u Međimurju

U određenim stavkama zatražili smo pomoć Vlade kako bi zajedno napravili iskorak u postavljanju boljih standarda i kvalitetnijeg života u našoj županiji jer je država onoliko uspješna koliko su zadovoljni njeni građani.“, kazao je župan Posavec koji je naglasio da je oko 270 milijuna kuna uloženo u obrazovanje kroz izgradnju, obnovu i adaptaciju dvorana i škola, uspostavljanje centara izvrsnosti i kompetentnosti te kroz brojne projekte i potpore kojima se olakšava i potiče napredak mladih. 

Međimurje je kraj vrijednih ljudi širokog i otvorenog srca koji svoje ideje ulažu u konkretne projekte. Revitalizacijom prostora bivše vojarne u Čakovcu stvara se centar znanja sa znanstveno-istraživačkim centrima koji se temelje na kontinuiranom međusobnom nadopunjavaju obrazovanja i gospodarstva. U tijeku je rekonstrukcija najvećeg spomenika feudalne baštine u Hrvatskoj, Starog grada Zrinskih, dok je na području zdravstva uloženo 160 milijuna kuna u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu kako bi se stvorili što bolji uvjeti liječenja za Međimurke i Međimurce. Potvrda kvalitetnog zdravstvenog sustava i dobrog rada zdravstvenih radnika je najmanja incidencija korona virusom na 100 000 stanovnika u Republici Hrvatskoj. 

Premijer Plenković kazao je da će i dalje pomagati sve projekte važne za razvoj Međimurske županije, koristeći europska i nacionalna sredstva: „Važno je da razvijamo sjever Hrvatske i Međimursku županiju u kojoj je vidljiva vrlo dinamična aktivnost poduzetnika, ali i potpora svih jedinica lokalne samouprave.

(eg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja