Međimurje Press
ITŽupanija

Župan Posavec uz najuspješnije učenike polaznike Centra izvrsnosti iz informatike Međimurske županije i njihove mentore

Iz godine u godinu polaznici Centra izvrsnosti iz informatike Međimurske županije ostvaruju sve značajnije rezultate na natjecanjima, a uspjesi nisu izostali ni ove školske godine. Najuspješnije učenike i njihove mentore nagradili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županija Blaženka Novak.
Od 2018. godine u Međimurskoj županiji djeluje Centar izvrsnosti iz informatike koji je osnovan radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina.
Marin Knežević osvojio je 2. mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanje u informatici (HONI) za 3. razrede osnovnih škola, Gita Radiković osvojila je 1. mjesto na natjecanju HONI za 4. razrede osnovnih škola, Fran Topolnjak osvojio je 2. mjesto na natjecanju HONI za 4. razrede osnovnih škola, Lovro Žagar na 3. mjesto na Državnom natjecanju „Hrvatska liga“ za 4. razrede osnovne škole, Jakov Marodi osvojio je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike (INFOKUP) i 1. mjesto na natjecanju HONI za 5. razrede osnovnih škola, Ivano Lukačević za 1. mjesto na INFOKUP-u i 2. mjesto na natjecanju HONI za 6. razrede osnovnih škola, Marin Rođak osvojio je 2. mjesto na INFOKUP-u za 6. razrede osnovnih škola, Leo Dolenec osvojio je 2. mjesto na INFOKUP-u za 7. razrede osnovnih škola, dok je Saša Ovčarić osvojio 3.mjesto u području Automatika za 7. razrede osnovnih škola.
Velike zahvale idu i njihovim mentorima Dejanu Drabiću, Viktoru Lazaru, Marinu Drabiću i Miljenku Blažeki.
Centar izvrsnosti iz informatike MŽ se razvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a pokreće ga rad udruga Udruge MIS i MIK u suradnji s Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja