Međimurje Press
Županija

Župan primio prvakinje Hrvatske u rekreativnim disciplinama, članice Udruge žena Strahoninca

Župan Međimurske županije Matija Posavec osobno je čestitao prvakinjama Hrvatske iz Udruge žena Strahoninec na prijemu priređenom u njihovu čast, u ime pobjede na 17. Hrvatskom festivalu u Karlovcu gdje su osvojile tu prestižnu titulu. Trijumf je utoliko veći što je ostvaren u konkurenciji od 300 natjecateljica!

Hvala vam na još jednom iznimnom predstavljanju Međimurja u kojem ste pokazale i srčanost i vještine te u pravom sportskom duhu koji krasi naš kraj pobijedile “, naglasio je župan čestitavši članicama Udruge žena iz Strahoninca.

Prijemu su prisustvovali i Danica Gladpredsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, te Marijan Vugrinčić tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, koja u našem kraju okuplja čak 41 asocijaciju. Danica Glad zahvalila je županu na svesrdnoj pomoći vrijednim rekreativcima poklonivši mu statuu, rad akademske umjetnice Vesne Osojnički, koja je i sama članica sekcije Udruge sportske rekreacije Sport za sve Štrigove.

U konkurenciji od 30 ekipa, od kojih je čak pet bilo iz Međimurske županije, Udruga žena Strahoninec u ukupnom plasmanu osvojila je prvo mjesto, uz što su dodatno osvojile zlatnu medalju u bacanju kolutova, te srebrnu u gađanju mete rukometnom loptom. Toliki broj predstavnika Međimurske županije na ovom državnom natjecanju svjedoči da se u našem kraju sport živi te da u udrugama radi i po nekoliko generacija iz jedne obitelji.

Članice Udruge žena Strahoninca zahvalile su Međimurskoj županiji i županu na podršci i lijepim željama, a poimence prvakinje Hrvatske su: predsjednica Udruge žena Strahoninca Mirjana MihaljušSlavica Zadravec, Sandra Buhin, Gordana Bujan, Biserka Tompoš, Jadranka Kraljić, Rozalija Bahunek, Jasminka Kocijan, Đurđica Horvat i Biljana Novak.

Na državnom festivalu rekreacije u Karlovcu o Međimurskoj županiji kao prvoj u Hrvatskoj koja je ponijela titulu Regije sporta, sjajnim rezultatima svjedočili su i članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve iz Mačkovca osvojivši četvrto mjesto, zatim udruge Sport za sve iz Male Subotice s petim mjestom u ukupnom poretku, te šestim mjestom Udruge žena Palovca i osmim mjestom udruge Sport za sve iz Murskog Središća.

Fotografije: Međimurska županija/ Udruga žena Strahoninec

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja