Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Otvaranje Male slobodne knjižnice u Otoku!

U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem, Gradom Prelogom, u srijedu 20. listopada 2021. otvorila je petu po redu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga. Knjižnica je postavljena pokraj Društvenog doma u Otoku, a otvorenju su prisustvovale ravnateljica KIČ Prelog, Maja Lesinger i članica Mjesnog odbora Otok Marija Oto. Mala slobodna knjižnica iz Otoka već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske na poveznici: https://padlet.com/knjiznicaprelog/97p5v8c1m4vq2jnj?fbclid=IwAR1jzeCVydPRLPn9DP-NyD49-PpH_6eVpjmxGYisWzkdOyIsUlNDx2YEmhE

Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže. Plava Otočka kućica dio je projekta Izvan granica kojeg provodi KIČ Prelog u Godini čitanja 2021. Spomenuti program sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija u okviru javnog poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Osim što se ovom akcijom, knjiga stvarno može približiti mnogim čitateljima, s druge strane radi se i na odgovornosti koju zajednica mora pokazati prema nečemu što redovito mogu koristiti i dijeliti s drugima. U kućici će biti knjiga za svaki uzrast, ali i za ljude različitih čitateljskih interesa. Ono što je naravno najbolje, mogu se posuditi u bilo koje doba dana i noći, ne treba platiti nikakvu članarinu te ne treba ostaviti svoju knjigu ako to ne želite. U svemu ovome važno je da se promiče ljubav prema knjizi i čitanju, te osjećaj zajedništva u naselju. Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje ali i čuvanje kućice s knjigama.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja