Međimurje Press
Glazba

ToMa JE POBJEDNIK 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA!

Večer je otvorio mladi Martin Kosovec koji je cijelu dvoranu oduševio izvedbom hita “Golubovi” legendarnog Ive Robića čime je obilježena 101 godina od njegova rođenja.

 

Nakon otvorenja festivala, uručena je nagrada za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg, jubilarnog festivala, a to je pjesma “Lagano na vrijeme” Saše Lozara, koju autorski potpisuje Predrag Martinjak! “Imam veliku tremu, ne mogu riječima opisati koliko mi znači da sam večeras ovdje s nagradom. Presretan sam i hvala puno autoru Peggyu i izvršnoj producentici Gogi Bosak koja je pokretač moje karijere od samog početka. Ovo je za mene velika čast i privilegija”, rekao je nagrađeni Saša Lozar.

Pozornicom je zatim prošetalo ukupno 20 izvođača koji su premijerno uživo izvodili svoje pjesme, boreći se za prvu nagradu festivala. To su bili: Boris Štok, Cota G4, Dani Kristina, Giuliano, Grupa 777, Hjer feat. Lara, IDEM, Ilma, Josip Palameta, Kristijan Kiki Rahimovski, Laura, Leteći Odred, Marija Mirković, Mia Dimšić & Doris Kosović, Milošev feat. Nikolina Kovačević, Natali Dizdar, Roko Vušković, Stefany, Tina Vukov i ToMa.

Kroz cijelu svečanost dodjele vodili su nas Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a ove godine je dio programa bio posvećen jednoj od diva hrvatske glazbe i prvoj dami hrvatskog šlagera, Gabi Novak. Poseban trenutak večeri uslijedio je nakon natjecateljskog dijela festivala i dodjele nagrade za poseban doprinos, kad su medley za Gabi pjevali Martin Kosovec i Tajči. Izveli su zajedno njezine hitove “Gazi dragi srce moje”, “Plava ruža zaborava” i “Pamtim samo sretne dane” uz koje je zapjevala i mnogobrojna publika.

 

Nagradu za Gabi je od glavnog urednika Večernjeg Lista, Dražena Klarića i dugogodišnje urednice Croatia Recordsa, Klaudije Čular, preuzeo njen sin, cijenjeni pijanist Matija Dedić. Tim priznanjem Gabi se pridružila društvu velikih umjetnika, prošlogodišnjim dobitnicima ove nagrade – Dragi Dikliću, Alfiju Kabilju i Ivici Krajaču.

Nagrada za najbolju pjesmu po izboru radijskih urednika HURIN-a i Hrvatskog radija uručena je pred sam kraj festivala i otišla je u ruke Mije Dimšić i Doris Kosović za pjesmu “Uzalud ti sve” koju potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Nagradu su im uručili potpredsjednik HURIN-a Robert Turkalj i Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskog radija. 

71. izdanje festivala koji je sinonim za hrvatsku popularnu glazbu uveličali su i nekadašnji sudionici, umjetnički ravnatelji i ljudi ključni za stvaranje hrvatske glazbe. Redatelj večerašnjeg tv prijenosa bio je Tihomir Žarn, glazbeni producent Ante Gelo, a scenografiju potpisuje Miroslav Hrg. 

 

„Presretan sam i prezahvalan svima, žiriju, suradnicima i kolegama. Bila mi je čast biti na čelu ovog projekta četiri godine, od srca čestitke svim dobitnicima nagrada, a najviše ToMi, zaslužio je pobjedu i još jednom hvala svima!“, izjavio je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević.

Sve pjesme ovogodišnjeg, 71. po redu Zagrebačkog festivala, dostupne su putem digitalnih servisa:

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja