Međimurje Press
Grad Prelog

[PRELOG] PROSLAVILI ZALATNE I DIJAMANTNE PIROVE

U Gradskoj kavani Lovac u Prelogu, 19. travnja održana je tradicionalna i po mnogočemu posebna svečanost, u sklopu godišnje skupštine Udruge umirovljenika Preloga. Tradicionalno, na toj svečanosti darivani su parovi koji obilježavaju 50 i 60 godina braka. Čak 12 bračnih parova sudjelovalo je na godišnjem skupu svoje Udruge, dok je četiri bračna para rukovodstvo Udruge ranije obišlo u njihovim domovima te im čestitalo zlatne ili dijamantne pirove.

Svečanost je i ove godine bila u znaku ljubavi koja je izvor poštovanja i umijeća kompromisa, što su svi slavljenici istaknuli kao ‘recept’ za dugogodišnji sretan brak.

Predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, bračnim su parovima uz prigodan poklon čestitali na obljetnicama braka.

Velike obljetnice braka proslavili su: Marija i Ivan Jasnić iz Donjeg Pustakovca, Ana i Stjepan Bermanec iz Preloga, Terezija i Nikola Pintar iz Oporovca, Verona i Đuro Huzanić iz Preloga, Đurđa i Stjepan Naranđa iz Preloga, Katarina i Slavko Pečarko iz Cirkovljana, Verica i Branko Matijašević iz Preloga, Marija i Vinko Hozjak iz Preloga, Emilija i Đuro Vincek iz Donjeg Pustakovca, Milica i Zdravko Hunjak iz Preloga, Milena i Drago Kozarić iz Preloga, Marija i Antun Ružman iz Preloga, Emilija i Matija Baranašić iz Palinovca, Slavica i Milan Pezo iz Preloga, Katarina i Branko Bernardić iz Svetoga Križa, Marija i Josip Kramar iz Čehovca, te Štefanija i Tomo Šestan iz Preloga.

(mž)

Fotografije: Mateja Balent

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja