Međimurje Press
Najave

NAJAVA: Krunoslav Bedi, Murai

KEC MURAI: POEZIJA I AI UMJETNOST UZ “SANJARENJE”

Multimedijski umjetnik Krunoslav Bedi iz Čakovca u ponedjeljak, 29. travnja u 19:00 u Kreativno-edukativnom centru Murai u Pleškovcu (dom kulture Jurice Muraja) predstavlja svoju poeziju i izlaže svoju AI umjetnost. Prvi je to put da ponosni Čakovčanin svoj rad izlaže kod kuće u Međimurju, i to nakon Pariza, Milana, Rima, Venecije, Doncastera, Washingtona, Londona, Barcelone i Atene.

Doktor informacijskih znanosti, srednjoškolski profesor računalstva, pionir je u razvoju i primjeni umjetne inteligencije i novih digitalnih tehnologija, osobito u umjetnosti koja je danas sve više povezana s tehnologijom. Njeguje inovativni pristup kojim svoju poeziju oživljava u umjetničke vizije uz pomoć umjetne inteligencije, a nakon niza svjetskih priznanja, uvid u njegovo stvaralaštvo napokon će dobiti i domaća publika.

‘Sanjarenje/Daydreaming’ poetski je izraz koji otvara nove horizonte u svijetu umjetnosti, nov je i jedinstven umjetnički koncept koji se može nazvati umjetničkim izazovom jer spaja poeziju i umjetnost, čime publiku potiče na duboku refleksiju o moći i suštini poezije u današnjem digitalnom svijetu.

Također, kroz razgovor autora i povjesničarke umjetnosti Kristine Jančec, otvorit će se brojna pitanja o tome kako tehnologija može obogatiti umjetnički izraz i stvoriti nova značenja i perspektive u umjetnosti, a prostora će biti i za diskusiju o autorstvu, kreativnosti i ulozi tehnologije u umjetnosti.

Program se provodi u sklopu projekta ‘Murai 2.0’ sufinanciranog sredstvima Zaklade ‘Kultura nova’, kojim Platforma za Društveni centar Čakovec, u partnerstvu s Općinom Sveti Juraj na Bregu, uspostavlja cjelogodišnji program i nastavlja izgradnju i razvoj vizije kojom se otvaraju vrata suvremenoj kulturi i umjetnosti u Kreativno-edukativnom centru Murai u Pleškovcu.

Ulaz je slobodan.

Bojana Španiček Kanoti

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja