medjimurjepress@gmail.com

Vijesti Centra za kulturu Čakovec

Iz dana u dan

ponedjeljak 18.5.

20.00 PARAZIT / Parasite

komedija, drama, triler/ Južna Koreja/ 2019.

Režija: Bong Joon Ho

Uloge: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong

utorak 19.5.

20.00 BILO JEDNOM U HOLLYWOODU

Once Upon a Time in Hollywood

Komedija, drama/SAD/2019.

Režija: Quentin Tarantino

Uloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino

srijeda 20.5.

nema programa

četvrtak 21.5.

nema programa

petak 22.5.

20.00 ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK / BAD BOYS FOR LIFE / BAD BOYS 3

akcijska krimi komedija/SAD/2020.

Režija: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Uloge: Will Smith, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Martin Lawrence

subota 23.5.

18.00 ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK / BAD BOYS FOR LIFE / BAD BOYS 3

akcijska krimi komedija/SAD/2020.

20.00 BILO JEDNOM U HOLLYWOODU

Once Upon a Time in Hollywood

komedija, drama/SAD/2019.

nedjelja 24.5.

16.00 Kazališna družina Pinklec Čakovec

VUKA SE NE BOJIM JA

predstava za djecu

18.00 KAPETAN SABLJOZUBI I MAGIČNI DIJAMANT

Kaptein Sabeltann og den magiske diamant

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/Norveška/2020.

Režija: Marit Moum Aune, Rasmus A. Sivertsen

20.00 ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK / BAD BOYS FOR LIFE / BAD BOYS 3

akcijska krimi komedija/SAD/2020.

1.

PINKLECI OSVOJILI 3 NAGRADE NA ONLINE FESTIVALU U SARAJEVU

Ovogodišnji šesti Festival dječje umjetnosti u Sarajevu organiziran je online sa programima iz četiri grane umjetnosti (književnost, muzika, slikarstvo i kazalište) kao i prethodnih godina na međunarodnoj razini.

U natjecateljskom kazališnom programu izvedeno je sedam umjetničkih ostvarenja iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka. Kazališta su ustupila snimke svojih predstava a organizatori su predstave objavljivali na svom YouTube kanalu u određeno vrijeme. Pinkleci su sudjelovali s dvije predstave (Vuka se ne bojim ja i Kao voda), a na rasporedu su bili 6. i 7. svibnja.

Žiri u sastavu glumac Aldin Tucić, vokalna solistica Negra Čičić i selektorica Indira Kučuk-Sorguč, odlučili su da:

Nagrada za najbolji tekst ili adaptaciju ide Tanji Novak – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. Nagradu za najbolji tekst Tanji Novak za predstavu “Vuka se ne bojim ja” koja je vispreno i modernistički adaptirala poznatu bajku “Tri praščića” – objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Nagrada za najbolju scenografiju i vizualni dojam ide Leu Vukeliću – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Kao voda”. „Zaista smo ostali impresionirani kako sa malo scenografskih elemenata je moguće izgraditi čitav jedan svijet prirode.“objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Najjači aplauz – Nagrada publike pripada Kazališnoj družini Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. „Sjajna predstava, inventivne dramaturgije i izvanrednih mladih glumaca oduševila je publiku 6. FEDU koja joj je dodijelila svoju nagradu Najjači aplauz!“ – objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Čestitamo i ostalim dobitnicima nagrada na ovom online festivalu.
Nagrada za najbolji kostim bit će dodijeljena Amni Kunovac-Zekić – Pozorište mladih Sarajevo, BiH, predstava
“Ljepotica i zvijer”. Nagrada za najbolju režiju pripada Mariju Kovaču iz Gradskog kazališta Dubrava, Hrvatska, za predstavu “20000 milja pod morem”. Najbolji glumac je Ivan Pokupić za ulogu Borka u predstavi “Botaničari” Teatra to go iz Osijeka, a najbolja glumica je Kristina Fančović, za više uloga u predstavi “Lav koji nije znao pisati” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Hrvatska., a Grand prix Planeta Teatar pripala je Pozorištu lutaka NIŠ, Srbija, za sjajnu inscenaciju – lutkarsku predstavu “Snježna kraljica”.

PINKLECI PRELAZE IZ ONLINE U OFFLINE

Projekt #pinkleconline #coronaoffline koji smo 20. ožujka započeli online besplatnom snimkom predstave Bremenski svirači završili smo 13. svibnja. snimkom predstave Mali čarobnjak.
U nepuna dva mjeseca na našim službenim stranicama prikazali smo
14 različitih predstava za djecu i mlade koje je na Facebook stranicama otpratilo 80 000 posjetitelja. Svakodnevno su nam pristizale poruke ohrabrenja i zahvale od strane roditelja i djece za našu akciju. Hvala vam od srca na tome. Hvala vam što ste nam slali fotografije i snimke iz vaših domova pokazujući nam kako uživate u praćenju predstava na daljinu. Sve to nas je ohrabrilo i dalo nam nadu da ćemo se jednom kad sve ovo prođe moći opet vidjeti u našem kazalištu. Malo po malo mjesec svibanj donio nam je konačno i prve mjere laganog povratka u normalu.

Uskoro ćemo ponovno otvoriti naša vrata i zajedno uživati u čaroliji kazališta na blizinu.

DRAMSKI STUDIO DADA NA DALJINU

U protekla nepuna dva mjeseca koliko traju zabrane okupljanja naš Studio nije u potpunosti mirovao. Najstarija grupa nastavila je s radom online. Budući da smo prije pandemije započeli raditi predstavu radnog naziva „Mala seoska priredba“ čitače probe smo jednostavno nastavili preko trenutno najpoznatije online platforme Zoom.

Također, ova se grupa nije samo time zadovoljila. Pokrenula je mali međunarodni projekt. Okupili smo uz sebe još 4 kazališne i glazbene grupe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske te sa 11-tero mladih glumaca započeli rad na online predstavi Distanca.
Uzeli smo dramski tekst mlade dramaturginje Ivone Marciuš, zoomirali kazalište i počeli raditi predstavu služeći se svim raspoloživim alatima koje su nam pri ruci. Glazba, svjetlo, pokret, riječ i, naravno, kadar alati su kojima se poigravamo. Konačan rezultat ovog rada planiramo za kraj mjeseca svibnja, a gledatelji će je moći vidjeti na našim Facebook stranicama.

Ostale grupe iz našeg Studija trenutno su u stanju mirovanja. Nakon provedene ankete među roditeljima i polaznicima, došli smo do zaključka da zbog velikih obaveza oko nastave na daljinu učenici nisu u mogućnosti prisustvovati dramskoj na daljinu. No, mi ne gubimo nadu. Ukoliko ove mjere zabrana popuste i pruži nam se prilika svakako ćemo organizirati ljetnu školu dramskog odgoja.

Centar za kulturu Čakovec, nedjelja 24.5. u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec

Tanja Novak

VUKA SE NE BOJIM JA

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst i dramaturgija: Tanja Novak

Scenografija i kostimi: Bruno Kontrec

Glazba: Davor Dokleja

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Igraju:

Tri praščića:

Slama: Mario Jakšić

Daska: Bruno Kontrec

Cigla: Karolina Horvat,

Vuk: Neven Matoša

Ostarjeli vuk: Davor Dokleja

Predstava Kazališne družine Pinklec „Vuka se ne bojim ja“ nastala je prema motivima bajke „Tri praščića“ braće Grimm. Prvo izdanje datira iz 18. stoljeća, ali se vjeruje da je ona mnogo starija. Priča je zadržala svoju svježinu do današnjeg dana, a svoju popularnost duguje i animiranom filmu Walta Disnneya iz 1933. godine.

Pinklecovo inovativno kazališno čitanje tog dječjeg klasika u prvi plan stavlja univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca, makar on bio i vuk.

Inscenaciju Kazališne družine Pinklec stoga pratimo iz rakursa ostarjelog vuka, koji se u svojstvu pripovjedača prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu. Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljivo epiziranje zgoda i nezgoda njegove mladenačke vučje prilike i trojice praščića.

Kada trojicu praščića Ciglu, Dasku i Slamu majka pošalje u svijet da sagrade vlastite domove, oni se nađu u šumi u kojoj vreba opasni vuk. Kuće koje braća grade postaju simbol njihovog razvoja. Kada najstariji od njih, Cigla, svoju želju za igrom stavi u drugi plan kako bi sagradio siguran dom, prenosi snažnu pouku da u životu ne smijemo biti lijeni i olako uzimati stvari. Vuk je ujedno i metafora za sve ono strašno što nas čeka u životu, probleme koji nas muče, prepreke koje moramo savladati, zadaće koje moramo ispuniti. Nasuprot tome, imaginarni svijet praščića je poput dječjeg, praščići su nalik djeci, zaigrani su i ne brinu o budućnosti.

Vuka su, na pragu njegove zrelosti u „priči u priči“, a u nastojanju da spase živote praščići i sami nečem poučili – „Nema nauke bez muke, ni kuće bez žuljave ruke.“ Upravo su praščić ti, koji, nakon svih peripetija savjetuju mladog i „opasnog“ vuka kako da doskoči svojoj gladi – da postane gitarist u bendu „Kod staroga hrasta“.

Dinamično ispreplitanje narativnih i igranih prizora, elementi slapstick komedije, karikaturna gluma i songovi popraćeni svirkom akustične gitare ostarjelog vuka pripovjedača, sve to doprinosi atraktivnom sadržaju ove kazališne inscenacije čiji jezik je blizak i intrigantan vrtićkom i osnovnoškolskom uzrastu.

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 4+ (vrtićka dob i niži razredi osnovne škole)

2.

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

IZLOŽBENI PROSTOR – 14.5. do 29.6.2020.

Izložba je otvorena za razgledavanje:

četvrtak i petak (14. i 15.5.) od 10.00-12.00 i 18.00 – 20.00 sati

  • subota i nedjelja (16. i 17.5.) zatvoreno

nakon tog roka (od 18.5.)

od ponedjeljka do petka od 10.00 – 12.00 i 18.00 do 20.00 sati

subotom i nedjeljom od 16.00 do 20.00 sati

Četiri + jedan

Grupna izložba „Četiri + jedan“ autora Ivane Mrčele, Ana-Marije Kralj, Kristine Pongrac, Nede Mađar i Matije Bajca predstavlja čakovečkoj publici likovnu produkciju nekih međimurskih autora mlađe generacije. Izložba autore ne okuplja tematski već javnosti daje uvid u raznolikost njihovih interesa od komentara i doživljaja svakodnevice, propitkivanja osobnog razvoja unutar vlastitih okvira, utjecaju spontanosti i emocije na realizaciju samih radova do realizacije slike kroz nadmetanje geometrijske i organske apstrakcije.

Ivana Mrčela rođena je 1984. u Čakovcu. Nakon diplome na studiju modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju završava u rujnu 2012. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića. Iza nje je 8 samostalnih te više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. 2011. godine izabrana je među 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj, čime je postala dobitnica Nacionalove “Top stipendije za top studente”. Za uspješan rad tijekom akademske godine 2009./2010. dobiva Pohvalnicu Akademije likovnih umjetnosti. Dobitnica je nekoliko internacionalnih nagrada na području grafike (2010. treće mjesto za grafičara profesionalca, IV. EX-YU konkursu za grafiku u Beogradu), nagrade “Ismet Mujezinović” za najboljeg umjetnika (2011. „Nagrada Ismet Mujezinović“, XIV INTERBIFEP, Tuzla), bila je među finalistima “Erste fragmenti“ 2012. godine. Na 7. Zagorskom likovnom salonu 2015. godine, dobitnica je jedne od tri jednokovrijedne nagrade. 2017. godine dobiva nagradu za najboljeg mladog umjetnika do 35 godina na 52.zagrebačkom salonu primijenjenih umjetnosti. 2018. na Sedmom hrvatskom biennalu ilustracije dobiva posebno priznanje. Prvom otkupnom nagradom Zavičajnog muzeja Rovinja njezin rad postaje dijelom najveće zbirke suvremene umjetnosti u Istri.

Članica je HDLU-a, HZSU-a te ULUPUH-a. Živi u Zagrebu gdje radi kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Djeluje na području ilustracije, crteža, instalacije.

Ana-Marija Kralj rođena je 21.11.1993. u Grazu. Svoj umjetnički put započinje u modnoj industriji te već tijekom studiranja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu osniva brend Kralj i Krajina. 2013. dobiva Dreft Next Generation nagradu za najboljeg mladog dizajnera i od onda redovno izlaže na tjednu dizajna u Zagrebu. Godine 2015. Završava fakultet i dobiva titulu inženjera tekstilnog i modnog dizajna. Godinu dana radi kao dizajner u modnom ateljeu Xenia Design. Od 2016. dizajnira luksuzni namještaj za Ferrum te iste godine osniva vlastiti brend Merien King. Kao Merien King stvara metalnu umjetnost u rodnom Svetom Martinu na Muri, a godine 2018. otvara vlastitu galeriju umjetnina u Varaždinu.

Kristina Pongrac je završila dizajn unutrašnje arhitekture u Graditeljskoj školi Čakovec i diplomirala primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU-a, HDLU Međimurja, Zaštitarsko-ekološke udruge Senjar te surađuje sa Udrugom ZMAG u Vukomeriću. Kontinuirano je aktivna u području ekologije, civilnog društva i nezavisne kulture te u svom umjetničkom radu često pristupa interdisciplinarno.

Izražava se u mediju mozaika, grafike te instalacija, a izlagala je u Izraelu, Egiptu, Italiji, Srbiji i Hrvatskoj. Njeni radovi nalaze se u privatnim zbirkama, galerijama i fakultetima, a također oplemenjuju i javne površine – „Riječni puteljak“ u Čakovcu, „Planet deponija“ u Križovcu, „Kadriranje“ i „Undo-Retry-Delete“ kod Svete Marije. Živi i radi uz prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav u Donjoj Dubravi.

Neda Madjar rođena je 1989. u Čakovcu. Po struci je profesorica likovne umjetnosti, a studij je završila 2016. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, iz predmeta kiparstvo. Prije toga pohađala je Drugu gimnaziju Varaždin, smjer grafički dizajn. Trenutno radi kao likovna pedagoginja u Osnovnoj školi ”Petar Zrinski” Šenkovec te se uz to bavi keramikom, izradom fanzina i kolaža. S izlaganjem svojih umjetničkih djela počinje za vrijeme studija. Sudjelovala je na desetak zajedničkih izložba u Sloveniji, te je dva puta samostalno izlagala u Sloveniji i Češkoj. Tehnike kojima se najčešće izražava su grafika, crtanje, kiparstvo i keramika. Iza nje je nekoliko godina iskustva u radu s djecom na području likovnog stvaralaštva. Jedna je od organizatora kulturno umjetničke manifestacije Kulturoš koja se prvi puta održala 2017. godine u Čakovcu. Te iste godine odlazi u Brno, u Češku Republiku, gdje volontira na likovnom odjelu Centra za slobodno vrijeme Lužanky. Od dolaska u Češku pa sve do danas intenzivno se bavi izradom keramike i općenitim istraživanjem tog područja. Po povratku u Hrvatsku stvara u vlastitom ateljeu.

Matija Bajc rođen je 1985. u Čakovcu. Maturirao 2003. u Graditeljskoj školi u Čakovcu, smjer dizajn unutarnjeg uređenja. Od 2003. do 2008. studirao dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci diplomirao je 2015. i stekao zvanje prvostupnik likovne pedagogije – smjer slikarstvo. Magistrirao u siječnju 2017. (magistar likovne pedagogije).

Predgovor i postav izložbe: Marta Horvat i Iva Kožnjak

3.

MLADEN TARBUK LAUREAT NAGRADE GRADA ČAKOVCA “JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI” ZA 2019. GODINU

Ocjenjivački sud Nagrade Grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski”, u sastavu Iva Lovrec Štefanović, Trpimir Matasović (predsjednik), Petra Pavić, Kršimir Seletković i Ladislav Varga, u uži je izbor za najbolje djelo hrvatskoga skladatelja praizvedeno prošle godine uvrstio četiri skladbe – io sono je t’aime Frane Đurovića, Razgovore u trgovačkom centru Maka Murtića, Quatre épigrammes de temps Mladena Tarubuka te Darkroom Davora Branimira Vinczea. Jednoglasnom odlukom članova ocjenjivačkoga suda odlučeno je da je laureat Nagrade “Josip Štolcer Slavenski” za prošlu godinu Mladen Tarbuk. Nagrađeno djelo praizveo je švedski ansambl Mimitabu 8. studenog 2019. u sklopu programa Glazbene tribine Opatija.

Nagrada će laureatu biti uručena u sklopu programa 47. Majskog muzičkog memorijala Josip Štolcer Slavenski u Čakovcu u svibnju 2021. godine.

Obrazloženje

Quatre épigrammes de temps na nekoliko se razina nadovezuje na niz ranijih Tarbukovih skladbi. Tako se u njoj istražuju zvukovni potencijali unutar raznolikog komornog ansambla (u ovom slučaju čine ga flaute, klarineti, udaraljke, klavir, violina i violončelo), a istodobno se i tematizira određenost glazbe njezinom temeljnom, vremenskom dimenzijom. U tom smislu, ovo se djelo poglavito nadovezuje na skladbu 4 estancias iz 2012. godine, također nagrađenu Nagradom “Josip Štolcer Slavenski”. Tarbuk se, međutim, ne ponavlja. Jer, usprkos činjenici da se obje skladbe temelje, među ostalim, na serijalnim načelima, kao i na skladateljsko-tehničkim postupcima koji nose izravne odzvone djela autora prve polovine prošloga stoljeća, a posredno su zagledana i puno dalje u prošlost, do baroknih majstora, pa čak i frankoflamanskih polifoničara, Quattre épigrames istodobno su i posve samosvojno djelo. Odustajući od polistilizma i izvanglazbene programnosti, odrednica inače bitnih za velik dio njegova opusa, Tarbuk ovdje donosi “program” koji je izrazito unutarglazben. Četiri stavka tako su četiri ogleda o različitim aspektima protoka glazbenoga vremena, kojemu se u konačnici, kako ističe i sam skladatelj u popratnome tekstu, “ne može uteći”. Ti eseji ujedno su i suptilne posvete starijim majstorima, premda nipošto ne na razini citatnosti i/ili parafraziranja. U korištenju zrcalnih obrazaca u prvome stavku moguće je tako naslutiti Tarbukovu duhovnu bliskost s, primjerice, Bartókom ili čak Machautom; “zaustavljeno” vrijeme drugoga stavka, s kaleidoskopskim mijenama zvukovnih boja podsjetit će na neke Schönbergove ili Webernove opuse, pa čak i na polagani stavak Vivaldijeva Koncerta za četiri violine u h-molu (i njegovu obradu u Bachovu Koncertu za četiri klavira u a-molu); Hindemithu, a još i više – ponovno – Bachu podosta duguje završna fuga. U kontekstu hrvatske glazbene baštine, serijalni postupci u tim stavcima svakako nude i asocijacije na (proto)serijalnost nekih djela Josipa Štolcera Slavenskog – primjerice Chaosa – kao i na načela organizacije glazbene građe u djelima Rubena Radice. No, najpoetičniji, treći stavak Tarbukovih Četiriju epigrama ostavlja dojam hommagea Tarbukovu učitelju Stanku Horvatu i njegovoj trajnoj vjeri u melodiju i latentnu “pjevnost” instrumenata. Taj stavak kao da u sebi nosi i temeljni zaključak ovih četiriju promišljanja glazbenoga vremena – ako se vrijeme već ne može izokrenuti i/ili zaustaviti, ako mu se, štoviše, “ne može uteći”, onda se barem može i treba uživati u ljepoti njegova trajanja.

Trpimir Matasović

4.

FILMSKI PROGRAM

PARAZIT / Parasite

komedija, drama, triler/ Južna Koreja/ 2019.

Režija: Bong Joon Ho

Uloge: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong

NAGRADE:

CANNES FILM FESTIVAL 2019. – DOBITNIK ZLATNE PALME ZA NAJBOLJI FILM! DOBITNIK 4 NAGRADE OSCAR:

Najbolji film

Najbolji redatelj

Najbolji originalni scenarij

Najbolji međunarodni film

Četveročlana obitelj Ki-taeka je bliska, ali potpuno nezaposlena, pred njom je mračna budućnost. Sina Ki-wooa preporučuje njegov prijatelj, student na prestižnom sveučilištu, za dobro plaćeni posao podučavanja, te se nada da će tako imati redovite prihode. Sa svim očekivanjima svoje obitelji, Ki-woo odlazi u obiteljski dom na intervju. Stigavši u kuću gospodina Parka, vlasnika globalne IT tvrtke, Ki-woo susreće njegovu suprugu Yeon-kia, lijepu mladu damu. Ali nakon ovog prvog susreta između dviju obitelji, uslijedit će nezaustavljivi niz nezgoda.

Trajanje: 132 minute

Preporučamo starijima od 15 godina

BILO JEDNOM U HOLLYWOODU

Once Upon a Time in Hollywood

komedija, drama/SAD/2019.

Režija: Quentin Tarantino

Uloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino

Bilo jednom…u Hollywoodu“ priča je o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu 1969. na vrhuncu hippie Hollywooda.

Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate (Margot Robbie)…

Trajanje: 161 minuta

Preporučamo starijima od 18 godina.

KAPETAN SABLJOZUBI I MAGIČNI DIJAMANT

Kaptein Sabeltann og den magiske diamant

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik

Država: Norveška

Godina: 2020.

Režija: Marit Moum Aune, Rasmus A. Sivertsen

U nadolazećem animiranom filmu, kapetan Sabljozubi i zloglasni gospodar džungle Maga Khan su u potrazi za magičnim dijamantom koji prema legendi ispunjava želje njegova vlasnika svakog punog mjeseca. Navodno Pinky zna gdje se nalazi dijamant, pa ga Kapetan Sabljozubi otima. Veronika potom želi spasiti svog prijatelja Pinkyja. Zato se oblači poput gusara s ciljem da se zaposli na brodu Kapetana Sabljozubog. Tijekom putovanja oni susreću Pinkyjevog davno izgubljenog brata Marka. Troje klinaca završavaju usred snažne borbe koja može imati fatalne posljedice, I na njima je da zaustave dva poludjela ratnika na samom kraju.

Trajanje: 81 minuta

Za sve uzraste.

Izvor informacija: https://www.imdb.com/title/tt8048384/

ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK / BAD BOYS FOR LIFE

akcijska krimi komedija/SAD/2020.

Režija: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Uloge: Will Smith, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Martin Lawrence

 

Vrhunska akcija, eksplozije, jurnjave, pucnjava…. Eksplozivno sa svih strana tako da će ljubitelji ove vrste filmova sigurno biti oduševljeni.

Zločesti dečki Mike Lowrey (Will Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence) ponovno su zajedno u još jednoj ludoj vožnji u dugo očekivanom nastavku Bad Boys For Life. Ovaj put naši zločesti dečki jesu nešto stariji ali su jednako ludi i opaki. Iako Marcus svom dugogodišnjem partneru Mikeu najavljuje skorašnji odlazak u mirovinu, jer vrijeme mu je, Mike ga nagovora na još jednu ludu misiju.

Trajanje: 124 minute

Preporučamo starijima od 12 godina.

JOKER

kriminalistički triler / SAD / 2019.

Država: SAD

Godina: 2020.

Režija: Todd Phillips

Uloge: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

– 11 nominacija za nagradu Oscar uključujući onu za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja!

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga. Do sada smo u ulogama Jokera gledali legendarnog Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera, a sada mračnu ulogu preuzima Joaquin Phoenix, nominiran za nagradu Oscar®. Za režiju i produkciju je zaslužan nominiran za nagradu Oscar® Todd Phillips, tvorac trilogije Mamurluk.

Trajanje: 122 minute

Preporučamo starijima od 15 godina.

Izvor informacija: www.blitz-cinestar.hr

V.M.

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*