Međimurje Press
IzboriVijesti

Stjepan Mesić i Mirando Mrsić došli podržati Ljerku Cividini za gradonačelnicu!

STJEPAN MESIĆ i MIRANDO MRSIĆ danas su u posjetu Čakovcu došli s podržati u drugom krugu loklanih izbora kandidatkinju LJERKU CIVIDINI i njezinu zamjenicu MARINU GRADIŠER.

Župan Matija Posavec kao domaćin proveo je goste kroz rekonstruirani Stari grad nakon čega su novinarima dali kraće izjave…

Otvorili smo danas vrata bastiona Starog grada u Čakovcu, gdje smo gostima prezentirali svu kulturnu baštinu našeg Međimurja s obzirom da će sve to uskoro pretvoriti u Centar nematerijalne baštine. Očekujemo od bivšeg predsjednika Republike Hrvatske da svojim daljnjim međunarodnim kontaktima pronosi glas kulture i povijesti Međimurja. Obitelj Zrinskih i Frankpana nije vezana samo za Međimurje i Hrvatsku, već cijelu Europu. Odavde se išlo braniti Siget, odlazilo se u Bečko Novo Mesto – rekao je tom prilikom župan Posavec.

Drago mi je da sam danas u Čakovcu, da sam posjetio Muzej Međimurja. Očaran sam građevinskim djelom, sve izgleda kolosalno. To može biti na ponos čitavog Međimurja, Čakovca i Hrvatskoj. Vidi se studiozni pristup, kvaliteta arhitekata koji su dali maksimum. Ovdje je prvi put da se nalazim negdje, a da nemam prigovora. Ovo je sjajan uspjeh i zdanje oko kojeg su svi radili u zajedničkom interesu – nije krio zadovoljstvo viđenim bivši predsjednik države Stipe Mesić, dodajući kako mu je žao da zbog obaveza nije došao podržati župana Matiju Posavca, kako je rekao, zato je premoćno pobijedio, a to očekujem i od Ljerke Cicidini kao županov odbir u pobjedi drugog kruga izbora – zaključio je Mesić.

Mirando Mrsić šef Demokrata, nije ispustio reći kako je u jednom od najljepših krajeva Hrvatske i da ga ovdje vežu mnoge lijepe uspomene, ali i punica koja je iz Goričana i kako se u Međimurju osjeća kao doma. Čestitajući županu na premoćnom osvajanju još jednog mandata, istaknuo je kako je to rezultat njegovog rada i da su građani to honorirali. Vidjevši danas Muzej mogu samo reći da je županija uložila značajna sredstva. Bit će to doprinos razvoju turizma, ali i svima mladima generacije TIK TOKA i Facobooka da posjete ovo mjesto i proučavaju povijest. Isto tako županije je uložila velika sredstva u ŽB Čakovec, koja postaje jedna moderna bolnica za ovaj kraj što građani zaslužuju uz vrhunsku zdravstvenu zaštitu. Posebno mi je drago da je moja kolegica Marina Gradišer kandidatkinja za gradonačelnicu. To je još jedna potvrda njene stručnosti i prepoznatljivosti u samom Međimurju i Čakovcu. Vrijeme je i da Čakovec počne kretati onim putem kao što se kreće županija. Ljerka i Marina su žene, ali žene su snaga i one će povući Čakovec u onom pravcu koji je dosada izostao. Da postane otvoreniji, trasparentan, moderniji grad u kojem je dobro živjeti, ali se može još i bolje. Nadasve da grad i županija dišu zajedno.

Ljerka Cividi zahvalila je Mesiću i Mrsiću na velikoj potpori jer njihovo iskustvo životno i političko dobrodošlo i da ćemo ga ubuduće koristiti. Obišli smo Muzej Međimurja investiciju Međimurske županije i smatram da Grad Čakovec zaslužuje puno takvih investicija koje su propuštene u prethodnom mandatu, ali znam da ćemo u narednom mandatu odraditi mnogo takvih projekata kao grad i u suradni is županijom.. S obzirom da je Stari grad u središtu Čakovca, trebao bi biti ponos i grada, a ne samo Međimurske županije.

Nakon Muzeja Međimurja domaćini su sa svojim gostima prošetali centrom Čakovca.

(rd)

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 26. svibnja 2021 at 20:13

Jaka elita. Nikaj vam to nebude pomoglo Herr Smith (Kovac)dobiva

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja