Međimurje Press
Showtime

NAKON SVJETSKIH, STIGLA I EUROPSKA ODLIČJA!

Čakovečke mažoretkinje sudjelovale su na Europskom prvenstvu u mažoret plesu koje se održalo u Bugarskoj u Plovdivu, od 5. do 8. listopada 2023. godine. U brojnim kategorijama u kojima je sudjelovalo čak 13 europskih država, Čakovečke mažoretkinje predstavile su se u 6 kategorija.

Zlato su osvojile mlađe juniorke Vita Varga, Tena Gotal, Ana Marija Dančo, Tea Horvat, Klara Jurić, Dora Vuk, Neda Mesarek i Leona Igrec u kategoriji Baton Flag Team.

Srebrne su bile juniorke u kategoriji Baton Flag Team: Emily Vuk, Zara Nedeljko, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Tara Vidović, Karolina Horvat, Franka Strnad i Katja Kolac.

Broncu su također osvojile juniorke u kategoriji Tradicionalni mažoret ples: Emily Vuk, Zara Nedeljko, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Tara Vidović, Karolina Horvat, Franka Strnad, Katja Kolac, Zita Miličević, Klara Golubić, Leona Huzjak, Taša Gotal, Vita Varga, Tena Gotal, Ana Marija Dančo, Klara Jurić, Dora Vuk, Hana Pfeifer-Kacian i Anita Bulat.

 

Najmlađa čakovečka mažoretkinja na ovome prvenstvu, Mia Nedeljko, osvojila je broncu u kategoriji Solo s rekvizitima najmlađi.

Također, uspješan je bio i duet Nike Kovačić i Ene Kovačić u kategoriji Duo s rekvizitima seniori te Solo s rekvizitima Tene Gotal u kategoriji kadeti.

I ovog puta potvrdilo se kako samo trud, upornost i odricanja djevojaka i njihovih trenerica mogu uroditi ovakvim europskim uspjehom. Čestitamo svim djevojkama, ali i vrijednim trenericama Smiljani Nedeljko, Ivi Merdanović, Leoni Posavec i Tihani Novak koje su ih usmjeravale na ovakve puteve i kreirale ono čime se već niz godina predstavljaju svijetu i Europi.

Trenerica Smiljana Nedeljko ovo je prvenstvo bila i u ulozi međunarodnog suca, dok su Karla i Klara Grašić, bile u ulogama pomoćnih sudaca.

Jedno veliko hvala upućuju i roditeljima na ogromnoj pomoći oko svega u čemu su se angažirali da i ovo natjecanje bude što uspješnije i da ništa ne nedostaje. Također zahvaljuju svima koji su ih bodrili iza malih ekrana i slali riječi podrške.

Ovim putem žele zahvaliti svim sponzorima koji su svojim donacijama pružili velikodušnu pomoć i podršku djevojkama te na taj način omogućili odlazak na Europsko prvenstvo:

„Čestitke od srca svim djevojkama, neizmjerno smo ponosne na ovakve rezultate! Ovo natjecanje je dokaz truda i rada čime smo još više motivirane za daljnja natjecanja koja nas čekaju iduće godine.“

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja