Međimurje Press
Showtime

Najljepše skladbe odjeknut će iz atrija drevne palače Zrinskih

Organizacijski odbor Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ u finalnim je pripremama za novo izdanje međunarodne glazbene manifestacije koja dulje od dva desetljeća sa sjevera naše zemlje, iz Čakovca, odjekuje te doziva izvođače i autore odane i predane glazbi. Izvođači će, po 22. puta, 14. lipnja od
21 sat, zapjevati u zagrljaju drevnih zidina Staroga grada u Čakovcu, scene kakvom se može pohvaliti malo koja sredina u našoj zemlji. Atrij palače Zrinskih pretvara se u pozornicu kojoj ne treba dodatnih ukrasa. Drevno zdanje samo po sebi je tron i uzdiže svakog izvođača koji se ovdje pokloni publici.

Festival će se emitirati u direktnom prijenosu na VTV-u i YouTube kanalu Međimurskog festivala te na FB stranicama.

Festivalsku večer, 14. lipnja, vodit će popularni radijski i TV- voditelj i glumac Mario Petreković, čija će vedrina ohrabriti natjecatelje i zabaviti publiku. I u revijalnom dijelu programa, publiku očekuju glazbene poslastice u izvedbama Scifidelity Orchestra i Sashe Cui.

Uoči samog Festivala „Ljubo Kuntarić“, u četvrtak, 13. (ako ne bude kiše)  i petak 14. lipnja, stare zidine će oživjeti u pratećem  programu nazvanom Međimurje pjesmom i vinom dočekuje ljeto, kojim organizator predstavlja dom marljivih ljudi sa sjevera naše zemlje – domaćina Festivala.

Ove srijede u 8 sati u emisiji Dobro jutro Hrvatska festival će najaviti i HTV.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja