Međimurje Press
Sport+

5. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza!

U prostorijama NK Poleta Pribislavec, pod predsjedanje Kristijana Antolovića, održana je sjednica Izvršnog odbora MNS-a.

Iznesen je završni račun za 2021. godinu. Isti će biti iznesen na predstojećoj redovnoj sjednici Skupštine MNS-a koja će se održati 5. lipnja. Predložene su promjene Statuta koje će se predložiti na istoj sjednici Skupštine, kako bi Statut bio još precizniji i određeniji u nekim situacijama koje trenutno nisu precizno definirane.

Natjecateljska komisija predložila je određene novitete za kup natjecanje za predstojeću sezonu, u kojem bi se za prva dva kola kupa u ždrijebu izvlačili klubovi nižih koeficijenata, a na dalje bi se uključivali klubovi viših koeficijenata i svi ulazili u ždrijeb za svako kolo. Koeficijenti će se određivati prema plasmanu u natjecanju kupa u zadnjih 5 sezona.

Što se tiče prvenstvenih natjecanja, ona će se organizirati prema odlukama donesenima prošle godine, a donesene su odluke o datumskim rokovima za prijave i ispunjenje uvjeta za određeni rang natjecanja. Tako će se prijave zaprimati do 15.6.2022., a licenciranje s potvrdama uvjeta za natjecanje provest će se do 10.7.2022.

Prodiskutirani su i prijedlozi za pomoć klubovima, te je prihvaćen prijedlog da Savez nabavi lopte za igru za sve klubove, kako bi se sve utakmice igrale istim loptama. Također prihvaćen je prijedlog da će se sukladno mogućnostima i realizaciji sponzorskih ugovora, klubovima najvišeg ranga nabaviti semafori za pokazivanje izmjena i sudačke nadoknade, dok će se drugom rangu natjecanja, koji će od sljedeće sezone imati obvezu snimanja utakmica, pokušati pomoći u nabavci opreme potrebne za snimanje.

(nsm)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja