Međimurje Press
Sport+

Filip Ude izborio finale europskog prvenstva

Odlične vijesti stigle su iz talijanskog Riminija s kvalifikacija Europskog prvenstva u sportskoj gimnastici. Filip Ude izborio je je još jedno finale velikog sportskog natjecanja. Uoči posljednje subdivizije 36-godišnji Čakovčanin drži odlično četvrto mjesto i sigurno će nastupati u finalu u petak jer ga realno može prestići samo još jedan gimnastičar.

Za svoj nastup na konju s hvataljkama član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan dobio je ocjenu 14.766 koja je i više nego dovoljna za plasman među osam najboljih starog kontinenta. Na istoj spravi je nastupao i drugi član Macana, Marko Sambolec koji zbog sitnih pogrešaka u vježbi i u saskoku nije ponovio rezultat klupskog kolege. Mladom 22-godišnjaku ovo je prvo veliko natjecanje i prilika za sakupljanje iskustva. Više o detaljima nastupa dvojca iz GK Marijan Zadravec Macan, kao i njihove izjave, te izjave trenera objavit ćemo sutra.

Finale EP-a na konju s hvataljkama je na rasporedu u petak 26. travnja uz direktan prijenos na HTV 2 od 18:45h. Filip Ude u svojoj bogatoj karijeri dva je puta osvajao medalje na Europskom prvenstvu, oba puta srebra: 2008. u Lausani i 2020. u Mersinu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja