Međimurje Press
Sport+

Aida Trstenjak i Sven Strahija srebrni na Svjetskoj ligi u Veneciji!

Na ovogodišnjem zadnjem i najjačem natjecanju Svjetske lige u Veneciji nastupilo je čak 2430 natjecatelja iz 54 države. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su i članovi KK Globus Čakovec-Mala Subotica i postigli odlične rezultate.

Aida Trstenjak osvojila je srebrnu medalju u kategoriji ml.kadetkinja -42kg. Aida je odlično odradila kvalifikacije u kojima je nanizala pobjede nad predstavnicama Ukrajine (4:1), Italije (5:0) i opet Ukrajine (6:0). U polufinalu se sastala sa Belgijankom, pobjednicom zadnje Svjetske lige u Istanbulu, koju pobjeđuje sigurnom izvedbom 2:0. U finalu je čeka još jedna Ukrajinka gdje u napetom meču nažalost u zadnjim sekundama gubi 0:1 i osvaja odličnu srebrnu medalju.
Aidi je ovo drugo srebro ove godine nakon Limassola i time je jedina natjecateljica u toj kategoriji koja je ove sezone uspijela izboriti dva finala Svjetske lige.

Sven Strahija osvojio je srebro u kategoriji kadeta -70kg. Sven je u oštroj konkurenciji do finala nanizao predstavnike Italije (4:0), Islanda (3:2), Francuske (5:3), u četvrtfinalu opet Italije (3:0) i u polufinalu drugog Francuza (9:3). U odličnom i atraktivnom finalu punom nožnih bodova Sven gubi od predstavnika BIH 6:8. Nažalost par sekundi prije kraja meča nije mu dosuđen atraktivan udarac nogom iz okreta (ushiromawashi) za 3 boda i preokret rezultata, ali svejedno moramo biti zadovoljni Svenovim odličnim nastupom i činjenicom da je tek prije par mjeseci ušao u kadetsku konkurenciju.
Sven će se ovim rezultatom upisati na svjetsku rang listu kadeta gdje će se odmah probiti među 10 najboljih kadeta svijeta u njegovoj kategoriji.

Moramo pohvaliti i ostali dio ekipe koji su svi odradili odlične mečeve, prošli nekoliko kola i osvojili vrijedne bodove na svjetskoj rang listi: Ana Filipović (osvojeno 13.mjesto), Leona Gulija, Ema Marčec, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš i Josip Slukić. Nažalost Laura Strahija je iz zdravstvenih razloga u zadnji čas morala odustati od nastupa i ostati doma.

Natjecatelje je vodio trener Dejan Slukić, koji ne bi mogao u ova covid-test vremena bez odlične logističke podrške stričeka Tomice i Markija.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Čakovcu i gradonačelnici Ljerki Cividini, Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu, te Općini Mala Subotica i načelniku Valentinu Škvorcu na podršci bez koje ne bi mogli ostvariti ove rezultate.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja