Međimurje Press
Sport+

Barakude se pobjedom nad crnogorskim Ajkulama oprostili od 2021.

Hrvatski su vaterpolisti pobjedom zaključili kalendarsku 2021. godinu. U prijateljskoj međudržavnoj utakmici u Zagrebu, Barakude su pobijedile Crnu Goru u izjednačenom susretu, s podosta obrata, 9:8.

Utakmica pomlađenih sastava obje reprezentacije obilovala je neizvjesnošću do posljednjih trenutaka, o čemu u konačnici svjedoči i podatak da je pogodak odluke postignut u posljednjoj minuti (Zović za 9:8, točno 46 sekundi prije kraja utakmice). Ujedno, tijekom susreta niti jedna momčad nije u niti jednom trenutku imala više od gola prednosti, što dodatno svjedoči neizvjesnosti s primjesama dramatike.

Hrvatska je, nakon što na trening-okupljanje nisu mogli doći Rino Burić i Hrvoje Benić zbog povišene temperature, na dan utakmice ostala i bez Luke Bukića, iz zdravstvenih razloga. No, s druge strane, i suparnik je došao u bitno pomlađenom sastavu bez ponajboljih igrača (Dr. Brguljan, Ivović, Đurđić, Lazović, Ukropina…).

Barakude su prve povele preko Žuvele, na što je izjednačio Baničević s igračem više, a Hrvatsku u prednost ponovo doveo, Bašić. Druga je četvrtina pripala suparniku koji u tom dijelu igre triput poveo – 2:3 Mršić, 3:4 Petković i 4:5 Mačić, golom sa sirenom, lobom je prevario našeg prvog čuvara mreže, Marka Bijača.

U trećoj su dionici naši reprezentativci uspjeli ne samo izjednačiti, nego iznova i povesti vezanim golovima Biljake s igračem više odnosno Krapića s 2 metra (6:5). Prednost jednog gola (7:6) sačuvana je i do kraja treće četvrtine.

U posljednjih osam minuta, maksimalno što je Crna Gora uspjela učiniti bila su dva izjednačenja (7:7 i 8:8), da bi gol za pobjedu postigao Zović, nakon čega se naša momčad uspješno obranila s igračem manje. Štoviše, baš je taj dio igre crnogorske momčadi bio i najlošiji, realizacija igrača više bila im je 1-8.

Ivana Janković

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja