Međimurje Press
Sport+

ČAKOVEČKA DJECA OBOŽAVAJU KAMPOVE

Prekrasna čakovečka sportska priča, koja ovo ljeto doživljava svoje 19. izdanje, postaje sve popularnija i zanimljivija skupini kojoj je namijenjena – školarcima. I trećeg tjedna održavanja Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ 2023. interes čakovečke djece za sudjelovanjem ne jenjava. Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca poručuju kako je premašen ukupni prošlogodišnji broj prijavljenih od 425 polaznika, iako je projekt prošao tek jednu petinu svog puta.

Najbolje se to vidi na samim kampova pa je tako na sva tri kampa koja su ovog tjedna u ponudu interes iznad svih očekivanja. Kamp iz stolnog tenisa provodi STK Mihovljan, a voditeljica dr. sc. Ivana Nikolić kaže kako su se zbog velikog broja djece morali prilagoditi tako što će od sutra (utorak) biti podijeljeni u dvije skupine.

Oni manji, učenici nižih razreda na kamp će dolaziti u terminu od 8 do 10 sati, a učenici viših razreda od 10 do 12 sati. „Imamo pet stolova u sportskom domu Mihovljan, a koristimo i obližnje sportske terene, prije svega nogometni. Želimo ih podučiti osnovama sporta s celuloidnom lopticom, ali ih pritom zabaviti i naučiti uživanju u sportskim aktivnostima. Pripremili smo za njih i različite igre, a tu je uvijek popularan nogomet“ izjavila je oduševljena Nikolić.

Sličnu podjelu napravili su i na kampu iz streličarstva kojeg provodi SK Katarina Zrinski. Voditelj kampa, najbolji hrvatski streličar Krešimir Štrukelj kazao je kako je podjela nužna kako bi školarci što više puta iskusili ispuštanje strijele iz luka. „Prvog dana smo im pokazali osnove, prije svega sigurnost, a onda o postavljenju u liniju, slušanju trenera, a kasnije ćemo to nadograđivati tehnikama pucanja“ izjavio je Štrukelj dodavši kako je nova lokacija na kojoj se održava kamp idealna za vruće, ljetne dane. Naime, kamp se i dalje održava u prostoru bivše vojarne, ali je sada pokraj zgrade Metalske jezgre gdje velika drveća stvaraju prirodan hlad.

O hladu ne trebaju brinuti na kampu iz rukometa kojeg u dvorani 2. OŠ na čakovečkom jugu provodi ŽRK Zrinski. I ovdje je prisutno više od 100-tinjak mališana pa je i rukometni kamp podijeljen na dva dijela. Oni koji već imaju rukometnog iskustva, kao i oni koji ga treniraju na kamp će dolaziti od 8 do 10 sati, dok će oni s manje iskustva i općenito mlađi svoju dozu ljetne sportske zabave dobiti od 12 do 14 sati. Zbog brojnih upita iz klubova, ali i gradske sportske zajednice poručuju kako upisi na kampove traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.

Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja