Međimurje Press
Sport+

S 38. GODINA UDE NASTUPIO U 15. VELIKOM FINALU

Početkom lipnja najbolji hrvatski gimnastičar, Filip Ude slavit će 38. rođendan. U svijetu sporta, a posebno u gimnastičkom okruženju imati toliko godina, znači da ste već u zasluženoj sportskoj mirovini. No, uvijek ima izuzetaka, onih sportaša koji svojim radom i pristupom mogu zadržati nivo rezultata i biti ravnopravni duplo mlađim protivnicima i dok se približavaju petoj dekadi života. Jedan od onih koji može odmjeriti sportsko znanje i snagu sa svima je i naš Čakovčanin.

Član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ovaj tjedan je nastupio na svom 19. Europskom prvenstvu i izborio čak 15. finale na velikim natjecanjima. Iako je vježbu na konju s hvataljkama u talijanskom Riminiju odradio jako dobro, uz sitne pogreške, završio je kao peti.  Ocjena 14.533 bila je trunkicu slabija nego u kvalifikacija.  „Zadovoljan sam petim mjestom jer bolje od toga nije moglo. Od početka godina imam problema sa šakom. Mjesec dana nisam mogao normalno trenirati, nisam mogao za ovo Europsko prvenstvo pripremiti element Busnari i bez njega nisam bio konkurentan u borbi za medalje. Polusezona je jako dobro prošla, sretan sam te se veselim sljedećim izazovima i natjecanjima“ izjavio je Filip Ude po nastupu.

Ovaj rezultat potvrdio je njegov status sportaša 1. kategorije sljedećih četiri  godine, taman do Olimpijskih igara u Los Angelesu na kojima je najavio da želi nastupati. No, osim što u rukama popularnog Fiće još uvijek ima „dinamita“ veseli što se na velikoj sceni pojavio i njegov klupski kolega Marko Sambolec. 22.-godišnjaku je ovo bio prvi nastup na značajnijem natjecanju, a svoj nastup na konju s hvataljkama završio je na 26. mjestu. Sambolec je kazao kako je za njega sve ovo odlično iskustvo i da će uz rad pokraj velikog prijatelja i uzora Filipa Udea samo napredovati. A iza uspjeha čakovečkog gimnastičkog dua stoji Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan i treneri na čelu s Igorom Kriajimskim. „Cijela godina je bila izazovna, ali i uspješna. Sambolec je medaljom na Svjetskom kupu u Osijeku potvrdio da ima kvalitetu, a na Europskom prvenstvu da se na njega može u budućnosti računati. Filip pak je još jednom dokazao da je riječ o klasnom gimnastičaru“ poručio je Kriajimski.

Naši vježbači, njihovi treneri i cijeli Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan jedva čekaju skoro otvorenje nove balon dvorane Učiteljskog fakulteta u Čakovcu nakon čega kreće preuređenje postojeće dvorane u gimnastičku. S tim, drugim hramom čakovečke gimnastike, dvojac Ude-Sambolec, ali i brojni drugi talentirani sportaši moći će normalno trenirati i  pokazati vrijednost svog potencijala.

(t.j.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja