Međimurje Press
Sport+

Filip Ude otputovao na Europsko prvenstvo!

Europska prvenstva održavaju se u Münchenu od 11. do 21. kolovoza, a između devet različitih sportova svoje mjesto, kao i na prošlom takvom projektu prije četiri godine, pronašla je i gimnastika.

Najveći bavarski grad sredinom kolovoza imat će i veliko simbolično značenje za našeg najboljeg gimnastičara Filipa Udea. Bit će mu to jubilarni 20. nastup na smotri najboljih Starog kontinenta. Od tih 20 nastupa u 17 ih je branio boje Hrvatske kao senior dok je tri nastupa imao kao junior. Ude je pripremni ciklus završio u subotu, a na let prema jugu Njemačke je krenuo u nedjelju (14. kolovoza).

Član čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan na posljednjem treningu u Macanovu domu odradio je odličnu vježbu i najavio kako bi ulazak u finale i na ovom prvenstvu bio realan i dohvatljiv cilj. Podsjetimo kako 36.-godišnji Čakovčanin već ima dvije medalje s Europskih prvenstava. Srebra je uzeo u švicarskoj Laussani 2008. i turskom Mersinu 2020.

Uz Filipa i njegovog trenera Igora Kriajimskog, EP u  Münchenu će biti radno i za sportskog direktora GK Marijan Zadravec Macan  i dopredsjednika Izvršnog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Vukoju koji će na prvenstvu obavljati funkciju Superior suca. No, put Munchena krenuo je još jedan Čakovčanin. Damir Fotak dobio je veliko priznanje te će na ovom Europskom prvenstvu suditi kao D1 sudac na tlu. Sretno svoj četvorici.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja