Međimurje Press
Sport+

Filip Ude pobjednik Cro-Gym lige

Filip Ude najboljim rezultatom u trećem, posljednjem kolu CRO-GYM lige potvrdio je naslov ukupnog pobjednika jedinstvenog gimnastičkog natjecanja u nas. Nakon što je slavio u 2. kolu koje je bilo održano u Nedelišću, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan za svoju izvedbu u 3. kolu je dobio ocjenu 14.800 što je bilo i više nego dovoljno da ga se proglasi prvim pobjednikom CRO-GYM lige.

Prvi dojmovi nakon subotnjeg natjecanja u Zagrebu su bili puni emocija: “Stvarno sam sretan. Zadovoljan sam što sam uspio izdržati pritisak i dokazao da još nisam za otpis” kroz smijeh je izjavio Ude. 34-godišnjak iz Čakovca je nastupao posljednji, osmi i gledao je kakve su prezentacije imali direktni konkurenti; najbolji sportaš Hrvatske za prošlu godinu Tin Srbić i Jakov Vlahek. “Uoči prvog kola Srbić je slovio za favorita, ali marljivim radom i kvalitetno pripremljenim i odrađenim treninzima sam uspio” rekao je dodavši kako se prvi osvajač uvijek pamti.

Osvrnuo se i na posljednja tri mjeseca tijekom kojih je bio izrazito fokusiran i na treninzima nije ni jednom pogriješio, uvijek je vježbu odradio do kraja. Malo peha je imao prije dva tjedna na turniru Svjetskog kupa u mađarskom Szombathelyu kada je u posljednjim sekundama nastupa ostao bez pobjedničkog postolja. “Malo sam bio utučen jer me jedan okret dijelio od prvog mjesta, a na kraju sam tada završio kao četvrti. Ključna je bila podrška trenera koji su vjerovali u mene i u Zagrebu sam odradio ono po što sam došao. Sada s optimizmom slijede pripreme za Europsko prvenstvo” poručio je najbolji međimurski sportaš.

I u stručnom taboru čakovečkog kluba bili su zadovoljni subotom u prijestolnici. Treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja kazali su kako je Ude pokazao za što je sve sposoban. “Ima priliku, ima želju, samo je trebao biti strpljiv. Dobro radi, a osvajanje CRO-GYM lige je dokaz da smo na dobrom putu” kratak je bio Kriajimski. Vukoja pak je imao i dodatni zadatak, kao dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza bio je zadužen za provođenje CRO-GYM lige. “Odlučili smo stvoriti dodatni pritisak gimnastičarima, staviti ih u stresnu situaciju tako što smo u petak promijenili pravila i odredili da najbolji nastupaju na kraju” objasnio je Vukoja dodavši kako su Seligman i Benović napravili ozbiljne vježbe. Srbić je kiksao na vježbi s kojom planira nastupiti na Europskom prvenstvu, a iako Ude nije savršeno odradio vježbu nije pao i napravio je saskok. “Nakon Svjetskog kupa u Mađarskoj kada su ga milimetri dijelili od zlatne, a na kraju je osvojio drvenu medalju, vjerovali smo kako će sve doći na svoje. Bili smo u pravu, osvojio je ligu i pokazao da nije za otpis” izjavio je. Govoreći o trenutačnoj formi poručio je kako je to na razini kojom bi na Olimpijskim igrama bio ozbiljni konkurent, a sada se žele maksimalno fokusirati za Europsko prvenstvo na kojem priželjkuju borbe za medalje.

S time je definirana lista onih koji će brani boje Hrvatske na smotri starog kontinenta: Ude, Seligman, Benović, Srbić i Vlahek. Trener i sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan dotaknuo se i drugog našeg “konjaša” mladog juniora Marka Samboleca. “Super je napravio seniorsku vježbu, falilo mu je malo snage u saskoku. U sljedećim danima će i on morati jače raditi kako bi bio još kokurentniji” poručio je Vukoja.

Kada se povuče crta ispod CRO-GYM lige zaključuje se kako je riječ o odličnom natjecanju koje je vrlo dobro popunilo prazninu nastalu u kalendaru zbog pandemije virusa COVID-19. Natjecanje je dokazalo kako je Filip Ude još uvijek konkurentan i da s pravom od njega i u sljedećim godinama možemo očekivati vrhunski rezultat.

3. kolo CRO-GYM lige

1. Filip Ude (GK MZ Macan) – konj s hvataljkama 14.800

2. Robert Seligman (GD Osijek Žito) – konj s hvataljkama 14.700

3. Aurel Benović (GD Osijek Žito) – tlo 14.600

4. Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) – preča 13.833

5. Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama 13.866

(zbog pravila udaljenosti od A kandidata je iza Srbića)

6. Matija Baron (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama 13.533

Ukupi poredak CRO-GYM lige

1. Filip Ude (GK MZ Macan) 75 bodova

2. Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol) 52

3. Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) 50

4. Robert Seligman (GD Osijek Žito) 24

5. Renato Prpić (GK Inova-Gym) 17

6. Aurel Benović (GD Osijek Žito) 15

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja