Međimurje Press
Sport+

Leona Gulija zlatna na Svjetskoj ligi u Emiratima, Ervin Šoltić i Tino Panić brončani

Na Svjetskoj karate ligi u Fujairahu, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 23. do 26. veljače nastupilo je 1196 natjecatelja iz 67 država. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su i članovi KK Globus Čakovec-Mala Subotica i postigli odlične rezultate.

Leona Gulija osvojila je zlatnu medalju i postala prvakinja svjetske lige u kategoriji juniorki -66kg. Leona je odlično odradila kvalifikacije u kojima je, nakon slobodnog prvog kola, pobijedila predstavnice Irana, Cipra i Italije. U finalu odličnim nastupom pobjeđuje Kazahstanku Lauru Sagynbek 3:2 i osvaja zlatnu medalju.

Zadnjeg dana Svjetske lige Ervin Šoltić i Tino Panić osvojili su još dvije medalje. Ervin je u kategoriji mlađih kadeta +55kg odličnim borbama osigurao polufinale, gdje mu je ipak malo falilo za plasman u finale. Zato sigurnim nastupom u meču za broncu pobjeđuje domaćeg predstavnika 4:1 i osvaja brončanu medalju. Tino je u kategoriji mlađih kadeta -40kg zaustavljen u četvrtfinalu, ali kroz repasaž dolazi do bronce pobjedama protiv predstavnika Francuske i Moldavije.

Nikola Topličanec nastupio je u kategoriji juniora -55kg i nakon tri odlične borbe dolazi u polufinale gdje nažalost posustaje i osvaja 5. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji, čime je skupio i dosta bodova na svjetskoj ljestvici. Paulina Magdalenić također je osvojila odlično 5. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja +52kg, a Aida Trstenjak 7. mjesto u kadetkinjama -47kg.

Nastupili su još Laura i Sven Strahija, te Petar Slukić, koji su zaustavljeni u 2. kolu i nisu dobili priliku izboriti medalje kroz repasaž.

Naše natjecatelje vodio je trener Dejan Slukić.

KK GLOBUS

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja