Međimurje Press
Sport+

Mladost Komet za početak sezone protiv Belišća u kupu HNS – a!

Nogometni klub Mladost Komet i ove sezone ulazi sa velikim ambicijama u prvenstvena natjecanja, kao i kup natjecanje u okviru Međimurskog nogometnog saveza

Kratko je vrijeme bilo između završetka prošle sezone u Četvrtoj nogometnoj ligi Čakovec Varaždin i početka nove sezone u istoj ligi u kojoj će i dalje participirati nogometaši Mladosti Komet iz Preloga.

„U svim pričama oko liga ostali smo po strani. Mislim da je Savez taj koji mora odrediti kako će lige izgledati. Sport i želja za napredovanjem trebale bi biti iznad svega. Naša je želja stvoriti uvjete da možemo u budućnosti igrati sadašnju Treću HNL Sjever, ma kako se ona zvala“, istaknuo je predsjednik Mladosti Komet Željko Sokač.

Sokač je htio dodati još nešto: „Drago mi je da će ekipe Sloge igrati ipak u rangu natjecanja koji su zavrijedili. Mislim da nema potrebe kažnjavati djecu i nogometnu školu zbog nesuglasica u seniorskom nogometu. I trebalo bi možda donijeti određena pravila za škole nogometa, koja će vrijediti za sve županijske saveze. Trenutno ima dosta različitosti od saveza do saveza i to nije dobro“. Mladost Komet je ponosna na veliki broj igrača u mlađim kategorijama: „Natjecateljski krećemo u 11 različitih liga, ako računamo tu seniore i veterane. Pogon je velik i na raskrižju smo. Za nešto više trebamo prije svega realizirati projekt umjetne trave za koji imamo građevinsku dozvolu, ali i ekipirati se u nogometnoj školi. Trenutno treneri rade dobar posao. To su redom od najmlađih: Patrik Šimunić, Nikola Bukal, Denis Golubić, Ivan Jarić, Ivan Zrna, Damir Pigac, Davor Balent”.

Trener golmana je Davor Čonkaš, a trener seniorske momčadi od ove sezone, naš nekadašnji igrač, Ivan Habuš. Ponosni smo i što imamo nekoliko igrača koji odijevaju dres hrvatskih reprezentacija, a prve korake su napravili u Prelogu. Za još više, za još bolji rad trebamo pomoć, trebamo ljude koji žele raditi i pomagati. Za našu malu nogometnu školu velika je stvar što smo od ove godine krenuli sa tri treninga tjedno za sve generacije. Park Mladosti je pun od ponedjeljka do nedjelje.

Seniori Mladosti Komet u službene su utakmice krenuli u Kupu Međimurskog nogometnog saveza, gdje su uvjerljivo slavili protiv ekipe Bratstva iz Preseke. Šesnaestina finala Kupa, donosi im dvoboj protiv Hajduka iz Brezja. Ispadalo se u Prelogu prošlih godina vrlo rano u kup natjecanju, stoga će utakmici protiv županijskog drugoligaša pristupiti maksimalno oprezno. U kratkom pripremnom periodu odigrano je nekoliko utakmica te su ubilježene pobjede protiv Mladosti iz Ivanovca, Trnave i Draškovca te porazi u utakmicama sa Nedelišćem, Podravinom iz Ludbrega i Varteksom. Prvenstveni start u subotu 28. kolovoza, u 17 sati, donosi dvoboj protiv Naprijeda iz Cirkovljana.

„Naprijed će učiniti sve za dobar rezultat u Prelogu, ali mi moramo biti ozbiljni i maksimalno oprezni te u prvenstvo krenuti s pobjedom, bez obzira na motiv i snagu ekipe iz Cirkovljana“, reći će Sokač. Klub su u prijelaznom roku, što se tiče seniorske ekipe, napustili Domagoj Kanižaj (Varteks) i Denis Vuk (ČSK Čehovec) a u klub su stigli Edvin Bratuša (Međimurje), Vedran Knežević (Sloga), Filip Reif (Naprijed) i brazilski igrač Gabriel Coutinho Domiciano (BŠK Zmaj Blato Korčula). Izvan stroja je zbog ozljede koljena pouzdani Robert Jambrović. „Najveća pojačanja stižu nam iz našeg pogona. Pripreme su prošli još uvijek petnaestogodišnjaci Silvio Pigac, Jan Oto, Lucijan Škoda, Renato Horvat. Kroz kratko vrijeme, to će nam biti najveća pojačanja“, dodaje Sokač. „Zahvaljujemo svima koji nam pomažu, posebno Gradu Prelogu, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku, Zajednici sportskih udruga Grada Preloga i tvrtki Komet. Posebno hvala svima koji su na bilo koji način, sponzorski, radeći na šanku, pomažući u organizaciji pomogli da održimo i ove godine Ljetne noći Grada Preloga i Malonogometni turnir Memorijal ing. Vladimira Skoka. Nadam se da će ta tradicija živjeti još puno godina“.

Prije početka prvenstva Mladost Komet gostuje u pretkolu Kupa HNS – a u Belišću. O toj će utakmici predsjednik Mladosti Komet istaknuti: „Belišće je ogroman favorit. Oni su prošle sezone bili blizu i plasmanu u Drugu HNL. Pokušat ćemo dati najbolje što možemo u ovom trenutku, ali ipak šteta da nam je ždrijeb odredio ovako teško gostovanje. Što je tu je, idemo pokušati dati sve najbolje od sebe“. Utakmica u Belišću na rasporedu je u srijedu, 25. kolovoza, u 16,30 u Belišću – zaključio je Sokač.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja