Međimurje Press
Sport+

NAJDUŽA ŠPAGA – POGODITE TKO ĆE BITI GOST IZNENAĐENJA

Odmah nakon prošlogodišnje vrlo uspješne organizirane Najduže špage u Čakovcu sudionici su postavljali pitanje: „A tko će biti gost iznenađenja u 2024?“. Naime, na tadašnjoj Najdužoj špagi najbolji međimurski sportaš Filip Ude doveo je u Grad Zrinskih još jednog olimpijca, velikana svjetskog i hrvatskog skijanja Ivicu Kostelića.

Na tragu toga organizatori u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan pozvali su i na ovogodišnje izdanje jedinstvenog gimnastičkog projekta poznatog sportaša.  Macanovci ime koje će doći još ne otkrivaju, ali su kroz svoje objave na društvenim mrežama dali naslutiti o kome se radi. Gost iznenađenja dolazi iz jednog ekipnog sporta, osvojio je dvije olimpijske medalje, jednu za bivšu državu, a jednu za Hrvatsku. Uz to, bio je i stjegonoša hrvatskog barjaka na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara te je obilježio jedan duži period ovog sporta kao njegovo najprepoznatljivije lice.

Ukoliko i Vi znate o kojoj je to hrvatskoj sportskoj faci riječ možete ostaviti odgovor kao komentar na Facebook i Instagram profilima GK Marijan Zadravec Macan i osvojiti vrijedan dar. Vaše komentare možete ostaviti do petka 22. ožujka do 17 sati,  a dobitnici koji će biti birani slučajnim odabirom bit će poznati iste večeri. „Najduža špaga“ je projekt najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, a osim Čakovca u isto vrijeme bit će održana u još šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zadru i naravno Osijeku.

Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca i građana na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav. Kada je posljednji put špaga održana u Čakovcu, sudionici su napravili najdužu špagu u Hrvatskoj u iznosu od 743 metara. Čakovečka špaga, uz podršku brojnih sportaša, rekreativaca, djece, roditelja i poznatih osoba iz međimurskog javnog života bit će održana ove subote u čakovečkom gradskom središtu točno u podne.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja