medjimurjepress@gmail.com

Posada Malek – Vrhaj pobjednik Lova na labuđe pero

U subotu i nedjelju je Nautički klub Labud bio domaćin dvadesetog po redu „Lova na labuđe pero“. Uz utrku „drofskim čonima“ za labuđe pero, organiziran je bio i turnir u odbojci na vodi, pračkanje te utrka parova u kajacima. Sportsko rekreacijska zona Marina dom je Nautičkog kluba Labud iz Prelog, koji djeluje na svom prostoru, nazvanom tradicionalnim „priločkim“ imenom Vrbica. Površina akumulacijskog jezera Hidroelektrane Dubrava mirna je i tiha i kao stvorena za starinske dravske lađice.

Manifestaciju su prigodnim riječima otvorili predsjednik Nautičkog kluba Labud Mario Naranđa te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, uz ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga Đuru Ujlakija te zamjenika gradonačelnika Zdravka Kvakana. U utrci za labuđe pero, sudjelovale su i posade nautičkih klubova Fljojsar i Vidovski zlatari, iz Donje Dubrave i Donjeg Vidovca te članovi Eko – udruge Murščak iz Domašinca.

Manifestaciju su popratili i djelatnici Policijske uprave međimurske sa svojim Mobilnim preventivnim centrom te članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, a start Lova na labuđe pero, označio je pucanj iz topa Zrinske garde Čakovec.

Pobjednici dvadesete po redu utrke za labuđe pero bili su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, drugo su mjesto osvojili Miroslav Horvat i Branko Ivančić, a treće Ivan Magić i Darko Punčikar.

Prvo je mjesto među pračkašima osvojio Nedeljko Hižman, a najbolji su u utrci kajacima bili Irena Bermanec i Štefan Srpak.

Ni ovoga puta, nije nedostajalo bogate ponude jela i pića, a za glazbeni ugođaj su bili zaduženi legendarni međimurski glazbenici Josip Sanjković Mitrica i Zoran Grujić Glaž.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*