Međimurje Press
Sport+

PREDSJEDNIK SVJETSKE FEDERACIJE HOKEJA NA LEDU I MINISTRICA TURIZMA I SPORTA RH U POSJETU NOVOOTVORENOJ DVORANI NA UTRINAMA

Predsjednik Svjetske federacije hokeja na ledu, Luc Tardif i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac posjetili su Admiral Ice Dome. Zajedno s predsjednikom HOO-a, Zlatkom Matešom, predsjednikom HSHL-a, Vjekom Jadrešićem i predsjednikom KHL Medveščak Admirala, Igorom Jačmenjakom razgledali su dvoranu i svečano otvorili drugu polufinalnu utakmicu Prvenstva Hrvatske između KHL Medveščak Admiral i KHL Zagreba.

Tema susreta čelnika sporta bio je razvoj hokeja na ledu u Hrvatskoj te ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Admiral Ice Dome (Admiral ledena kupola) ima kapacitet za 500 – 850 gledatelja, a proteže se na ukupno 5500 m2, dok je sam balon 44×60 m. Dvorana koju je projektirao arhitektonski studio  10Aarch ima 8 svlačionica, teretanu, sobu za sastanke, video room, toalete za osobe s invaliditetom te ženske i muške toalete, pretprostor za građane (za presvlačenje, najam klizaljki ). Važno je napomenuti da dvorana ima i toalete za djecu što je čini jedinom dvoranom u potpunosti prilagođenoj djeci vrtićke dobi i mlađim dobnim skupinama.

Dvorana je namijenjena prvenstveno potrebama KHL Medveščak Admirala, odnosno treninzima, utakmicama i turnirima, ali koristit će je i svi klubovi kojima je za trenažne procese potrebna ledena ploha sa svim kategorijama – ženski hokej, ostali hokej klubovi u Zagrebu, hokej za osobe s invaliditetom, umjetničko klizanje, brzo klizanje, sinkronizirano klizanje i curling.

Admiral Ice Dome najbolji  je dokaz kako se komercijalna sredstva mogu udružiti s javnim interesom u cilju stvaranja trajne vrijednosti za cijelu zajednicu. Ulaganje u sport vraća se na brojne načine, od ekonomskih do onih koji se tiču fizičkog, ali i mentalnog zdravlja ljudi svih generacijskih skupina te se iz HSHL nadaju da će se ovim primjerom povesti i drugi hrvatski gradovi, te oni kao Savez stoje na raspolaganju za svaku potrebnu pomoć.

Kroz različite programe i treninge, dvorana će zasigurno pratiti ambicije mladih sportaša, dajući im priliku da razvijaju svoje vještine i postignu svoje sportske ciljeve, pa će tako primjerice škola klizanja za najmlađe biti besplatna. Baš kao što će se organizirati brojni sportski programi za djecu svih dobnih skupina, u cilju razvoja njihovih vještina i poticanja zdravog načina života, organizirat će se i rekreacijskih programi za odrasle kako bi se omogućilo lokalnoj zajednici da održava kondiciju i povezuje se s drugim članovima zajednice.

Kiti Iveta

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja