Međimurje Press
Grad ČakovecSport+

Proglašeni najbolji sportaši Grada Čakovca

Tristotinjak sportaša i sportskih djelatnika s područja Grada Čakovca, okupilo se u utorak u dvorani Centra za kulturu, na svečanom proglašenju najboljih za 2020. godinu. U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, uz voditelja Tomicu Jakopca, pozornicom je prodefiliralo nekoliko desetaka uspješnih sportaša, od učenika sudionika sportskih kampova, pa do profesionalaca. Na samom je početku svoje kolege pozdravio predsjednik Zajednice, Bojan Ružić koji je ujedno i dodijelio većinu nagrada.

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca uzor je ostatku države, između ostalog i po uspješnom provođenju sportskih kampova za učenike tijekom školskih praznika, pa su tako i na ovom proglašenju nagrađeni prošlogodišnji polaznici ljetnih kampova. Brončana, srebrna i zlatna odličja tako su primili: Nikolina Furdi, Jana Radojčić, Josipa Jarni,Mario Beliga, Anita i Nela Sabolić, Matija i Marko Strbad, Eva i Jana Bleka, Vito Kramar, Fran Čonkaš, Vilim Pintarić, Petar Naglić, Lucija Skender, Borna Šimić i Ivona Belović Ter.

Dodijeljena su i posebna priznanja za školski sport, odnosno za iznimne uspjehe učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada. Nagrađena je Gimnazija Josipa Slavenskog za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u badmintonu, zatim Ekonomska i trgovačka škola za osvojeno 2. mjestu na državnom školskom prvenstvu u stolnom tenisu. 1. OŠ Čakovec primila je priznanje za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu i krosu te 2. mjesto u košarci. Centar za odgoj i obrazovanje za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Gospodarska škola Čakovec za osvojeno 2. mjestu na državnom prvenstvu u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Srednja škola Čakovec za osvojeno 2. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu, te za dva prva, dva druga i jedno treće mjesto u atletici kao i drugo i treće mjesto u plivanju na državnom školskom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.

I ove su godine dodijeljena priznanja mladim uspješnim sportašima, a to su Jura Egon Juranić, član Muškog rukometnog kluba Čakovec, Leona Gulija, članica Karate kluba Globus Čakovec, reprezentativka Hrvatske, Tin Furdi, član Čakovečkog plivačkog kluba i Dora Pajić, članica Ženskog rukometnog kluba Zrinski, juniorska reprezentativka Hrvatske, članica prve ekipe te perspektivna igračica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Priznanja “Anto Dragić” za perspektivne sportaše primili su Ema Marčec i Sven Strahija (Karate klub Globus), Marta Horvat (ČPK) , Jana Markulinčić i Dora Potočnjak (ŽRK Zrinski), Nevia Fotak i Dorian Čavlek (AK Međimurje), Jan Fišter i Erik Kovačić (GK Marijan Zadravec Macan), Leon Igrec i Konrad Vikert (Kuglački klub Željezničar), Marko Tkalec i Jan Sanjković (MRK Čakovec), Lucija Vizinger (Škola nogometa Međimurje – Čakovec) i Niko Škrobar( Kickboxing klub 300).

Zajednica je podijelila i Priznanja za posebne rezultate u 2019. godini. Dobitnici su Luka Požega, član Kuglačkog kluba Željezničar, osvajač četvrtog mjesta ekipno na seniorskom Svjetskom prvenstvu, najbolji kuglač junior Hrvatske za 2019. godinu. Seniorska ekipa Sportske udruge slijepih Zrinski za drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Ekipa je sudjelovala u Prvoj hrvatskoj ligi u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Sven Todorović, član Atletskog kluba Međimurje Čakovec i Powerlifting kluba Pozoj. Prvak Hrvatske u dva različita sporta – atletika i powerlifting. Prva mjesta na atletskom prvenstvu Hrvatske u kugli, disku i kladivu. Prvak Hrvatske u bench pressu. Nenad Vrbanec, član Judo kluba Zrinski, za drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe s Down sindromom održanom u portugalskom Guimaresu.

U kategoriji najboljih parova predloženi su Luka Črep i Ivan Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje te Konrad Vikert i Leon Igrec iz Kuglačkog kluba Željezničar, a nagrađeni su Luka Črep i Ivan Grubić članovi Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec, koji su osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji muških parova U-17, prvo mjesto u ukupnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore u kategoriji muških parova, treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore u kategoriji muških parova. Prvo mjesto na rejting listi Hrvatskog badmintonskog saveza za mlađe juniore u kategoriji muških parova, drugo mjesto u ekipnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore i juniore. Članovi su mlađe juniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

Najbolja momčad Grada Čakovca za 2019. godinu su rukometaši MRK-a Čakovec prvaci Druge hrvatske rukometne lige sjever, sudionici polufinala Hrvatskog rukometnog kupa. U konkurenciji za najbolje bili su i muška kros ekipa Atletskog kluba Međimurje Čakovec, kadetska ekipa Karate kluba Globus Čakovec,seniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar. Seniorska ekipa Powerlifting kluba Pozoj i seniorska ekipa Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec.

U ženskom ekipnom sportu najbolje su rukometašice ŽRK Zrinski koje su osvojile 6. mjesto u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene, te se plasirale u četvrtfinale hrvatskog rukometnog kupa za žene. Nominirana je bila i ekipa Karate kluba Globus.

Najbolja sportašica Grada Čakovca za 2019. godinu je Antonia Ružić članica Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec. Antonia je osvojila prvo mjesto na seniorskom dvoranskom Prvenstvu Hrvatske. Bila je i u četvrtfinalu juniorskog Europskog prvenstva u Moskvi. Osvojila je i turnir u Nagoyi u kategoriji parova, igrala finale ITF turnira u Szekesfehervaru, polufinale ITF turnira u Casablanci, četvrtfinale ITF turnira u Pragu, Vrsaru i Gyofu te polufinale ITF pro turnira u Tučepima. Juniorska je reprezentativka Hrvatske. Uz Antoniju, nominirane su bile i atletičarka Atletskog kluba Međimurje Martina Bezek, Sindy Bubek iz Powerlifting kluba Pozoj, gimnastičarka Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Macan, Aida Trstenjak iz Karate kluba Globus te rukometašica ŽRK Zrinski Lea Vukojević. Antonia nije prisustvovala dodjeli nagrada iz opravdanih razloga. Naime, trenutno je u Australiji gdje nastupa kao jedina hrvatska predstavnica na  juniorskom Australian Openu.

Za najboljeg sportaša proglašen je Alan Perko , član Športskog ribolovnog društva Tvornica stočne hrane Čakovec. Alan je osvajač prvog mjesta na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu održanom u Novom Sadu. Reprezentativac je Hrvatske. Nominirani su bili i Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje, Nikola Topličanec iz Karate kluba Globus i Predrag Turk iz Kuglačkog kluba Željezničar.

Treba spomenuti kako su izbor najboljih sportaša proveli sportski novinari te predstavnici sportskih klubova i udruga s područja Grada Čakovca.

Završna riječ na svečanosti u Centru za kulturu pripala je gradonačelniku Grada Čakovca Stjepanu Kovaču koji je uz čestitke nagrađenim sportašima još jednom podsjetio na prestižnu titulu Europskog grada sporta koju Čakovec nosi ove godine: „To nije priznanje nama dužnosnicima ili zaposlenicima gradske uprave, već svim građanima našeg grada. Bilo da se aktivno bave sportom ili su rekreativci, Čakovčani i Čakovčanke u velikom broju koriste sportsku infrastrukturu, a svojim aktivnostima, bilo na otvorenom ili u dvorani, direktno pridonose i zdravlju sredine u kojoj žive. Ovu titulu ćemo iskoristiti kako bismo dodatno potaknuli naše građane da se bave rekreacijom i sportom, a klubovima omogućiti još bolje uvjete za rad i treniranje. Ove ćemo godine konačno krenuti s izgradnjom otvorenih bazena te nogometnog terena s umjetnom travom. Ozbiljno smo prionuli u projektiranje Regionalnog teniskog centra, a Čakovec će uskoro dobiti i nekoliko rekreacijskih zona.“

Spomenimo i Twirling klub Livi te Čakovečke mažoretkinje koje su uz Karate klub Globus i učenice 1. OŠ Čakovec, državne prvakinje u virtualnom plesu, upotpunile program dodjele, a posebno iznenađenje priredio je šesnaesterostruki Najbolji sportaš Grada Čakovca, gimnastičar olimpijac Filip Ude, pokazavši vježbu na konju s hvataljkama.

Kristina Štebih

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja