Međimurje Press
Sport+

Vikend za nama donio je nastupe dvije selekcije MRK Čakovec!

NOVA POJEDA SENIORA  

Seniora kluba upisali su šestu pobjedu u prvenstvu protiv ekipe iz Metalca rezultatom 28:24 (11:12).

Bila je jedna od onih utakmica u kojima je potrebno imati puno živaca, no na takve smo već i navikli. Uporni gosti iz Zagreba, sa svojom pokretljivom obranom nisu dopuštali Čakovčanima da na svom terenu „lako“ dođu do bodova. Čakovec je bolje otvorio utakmicu i u 12 minuti susreta semafor je pokazivao 5:2 za domaćine no nakon što je gostujući vratar zaustavio nekoliko pokušaja naših rezultat se vratio u neizvjesnost te su gosti ti koji su na poluvrijeme otišli sa 1 golom prednosti.

U drugom poluvremenu podiže se igra Čakovčana, kako u obrani, tako i u napadu no rezultat je u egalu sve do 43 minute kada domaćini trima uzastopnim pogodcima stvaraju razliku koju uspješno drže do kraja susreta i zasluženo slave sa 4 pogotka razlike. Iako je utakmica bila u pojedinim dijelovima „dramatična“ ipak je Čakovec taj koji je kontrolirao igru i rezultat, a posebno veseli činjenica da smo u drugom dijelu pokazali i kako se igra obrana, a što je recept za nadograđivanje i daljnje uigravanje.,

Najraspoloženiji u domaćim redovima bio je Antuonović, dok je i Hozjan odigrao svoju rolu na nivou, na vratima uspješan je bio Varšić, a kada je trebalo i Horvat. Mesarić je sa svojim iskustvom u ključnim trenucima svojim postavljenjem, blokovima i iznuđenim sedmercima prevagnuo utakmicu u domaću korist.

Nakon ove pobjede Čakovec je dalje u vrhu, svega 2 boda zaostatka za vodećim te nas najprije u srijedu očekuje ogled u kup natjecanju, kada u goste odlazimo u Grubišno polje, dok u nedjelju, ponovno u terminu ručka (12:30 sati) u sklopu 9. kola gostujemo kod Virovitice. ZA ČAKOVEC – SVI !

MRK Čakovec: Saša jarni, Marko Tkalec, Vedran Škrobar (3), Mateo Hozjan (6), Marko Antunović (7), Tibor Tkalčec (4), Bruno Varšić, Krešimir Zvonarek (2), Nikola Vuković, Karlo korent (1), Danijel Mesarić (1), Vito Horvat, Igor krajner (1), Jura Egon Juranić, Erik Horvat, Matej Ćuk (3). Trener: Vladimir Canjuga.

KOLO DRUGE EKIPE

Naša druga ekipa nastavila je svoje natjecanje u 3. HRL Sjever gdje je u sklopu 3. kola ugostila ekipu iz Preloga te ostvarila pobjedu rezultatom 36:28 (16:14).

Na samom startu utakmice početno međusobno ispitivanje snaga te iako su domaćini u 18 minuti vodili 5 golova razlike nisu uspjeli sačuvati prednost te su uporni gosti sa 4 uzastopna pogotka utakmicu odveli u neizvjesnost, no u našim redovima nije bilo panike već je rezultat držan pod kontrolom i na odmor se otišlo sa 2 gola prednosti za Čakovec.

U drugom poluvremenu ubacili su mladići trenera kraljića u brzinu više, kontrolirali utakmicu i rezultat te na kraju zasluženo slavili sa 8 pogodaka razlike.

nakon tri odigrana kola ekipa je 3. mjestu tablice sa dvije pobjede i jednim porazom, a slijedeće kolo, koje je na rasporedu 13.11.2021. gostuju kod RK Varaždin.

MRK Čakovec: Ivan Mihalj (4), Grga Pavlic (5), Nikola Trstenjak (3), Blaž Lukša, Borna Batisweiler (3), Marko Šarić, David Kovačić (4), Jura Egon Juranić (5), Domagoj Jurisak (5), Jakov Sanjković (2), Lovro Vincek (3), Benjamin Ninić (1), Vilim Vrbanec, Luj Kupec, Matej Vurušić i Alex Solarić (1).  Trener: Matija Kraljić.

Dražen Špoljarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja