Međimurje Press
Gospodarstvo

Međimurje dobilo 29 novih majstorica i majstora!

Damir Silaj, Jurica Okreša, Vjekoslav Uršanić, Zlatko Karlovčec, Matija Krnjak, Kornelija Papa, Saša Škvorc, Siniša Beč, Mihael Kos, Ivica Flinčec, Vlado Lovasić, Ivica Horvat, Dalibor Oršeki, Darko Kolarić, Igor Fodor, Darko Debelec, Ivan Gal, Vlado Lukša, Jasmin Mađarić, Robert Dolovski, Leonard Laptoš, Dejan Rainer, Melanija Đurkin, Robert Bužić, Željko Šoštarić, Petra Kuzmić-Marenčić, Karolina Šimag, Goran Habijan i Miroslav Štampar – svi su oni položili majstorski ispit.

31 novu majstorsku diplomu na svečanosti održanoj danas u zgradi Scheier, majstoricama i majstorima koji su položili ispit u svibnju i rujnu 2020. godine diplome su uručili predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam MŽ Darko Radanović.

Svo znamo koliko nam nedostaju majstori, a sada smo dobili majstore u 14 zanimanja: 4 automehaničara, 5 bravara, 1 elektoinstalatera, 3 elektomehaničara, 1 fasadera, 1 frizerku, 1 kozmetičarku, 1 mesara, 1 natkonobar, 2 pedikerke, 2 plinoinstalatera, 3 strojobravara, 1 tokara i 5 vodoinstlatera, instalatera grijanja i klimatizacije.

Ćak 225 osoba zadnje tri godine položilo je majstorske ispite pri Obrtničkoj komori Međimurske županije, a Međimurska županija treća je po položenim ispitima u 2020. godini. U Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ispit su položile 134 osobe, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 67 osoba, dok je Međimurska županija treća s ukupno 66 osoba koje su položile u 2020. godini. Potvrda je to dobre obrtničke klime u Međimurju, ali i kvalitetnog rada Obrtničke komore Međimurske županije, na što je iznimno ponosan njezin predsjednik Boris Lukovnjak.

Prema podacima iz Obrtnog registra u Međimurskoj županiji trenutno imamo ukupno 1526 obrtnika. U 2020. godini otvoreno je 173 novih obrta, 62 više u odnosu na 2019. godinu. „Promatrajući pokazatelje, broj obrtnika u Međimurju kontinuirano raste od 2013. godine. Unatoč izazovnoj godini, u 2020. ne samo da bilježimo porast broja obrtnika, već i porast broja poduzetnika, broja zaposlenih, porast ukupnih prihoda i izvoza.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec uputivši čestitke novim majstoricama i majstorima.

Međimurska županija intenzivno izdvaja sredstva u razvoj i unapređenje poduzetništva i obrta. U ožujku 2020. pripremila je plan mjera pomoći  gospodarstvu s ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora na području naše županije, posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika, a s većim dijelom mjera nastavlja se i u 2021. godini.

(e.g.)(r.d.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja