Međimurje Press
Gospodarstvo

Održana početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“

Početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, održana je, u utorak, 4. listopada, u prostoru Poduzetničkog centra Prelog. Početna konferencija projekta sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Grad Prelog primio je odličnu vijest još u mjesecu srpnju. Tada  je stigla obavijest o uspješnom apliciranju projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, nakon čega je stigla i Odluka o financiranju, potpisivanje Ugovora, a početkom mjeseca rujna, potpisani su ugovori s 10 žena koje će sudjelovati u projektu.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica projekta Marija Igrec. Cilj projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“,  je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposlit će se 10 žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje će pružati uslugu 60-ak korisnika s područja Grada Preloga. Očekuje se da će se usluga pomoći u kući početi vršiti 1. rujna 2022. godine u trajanju od 6 mjeseci. Potrebno je naglasiti kako Grad Prelog projekat „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, provodi još od kraja 2017. godine, a njegovo podržavanje kroz 3 faze projekta dokaz je uspješnosti projekta na terenu i važnosti njegove održivosti. Projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, dao je doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici. Velik doprinos dao je i  krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.400,00 kn, financirana u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sudionike početne konferencije pozdravili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te predstavnici partnera projekta, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, Nikola Hren i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak Ban.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja