Međimurje Press
Grad Prelog

Gradonačelnik Kolarek priredio prijem za članice Udruge „Kalinka“!

U subotu, 29. listopada, svečanošću u Centru za kulturu u Čakovcu, 15 godina uspješnog rada proslavila je Udruga ruskog govornog područja u Međimurju „Kalinka“. Svečanost je započela izložbom umjetničkih radova “Kokošnik i druga slavenska ženska oglavlja”, a nakon toga uslijedilo je istinsko glazbeno slavlje pod nazivom „15 godina zajedno“.

Uoči tog događanja, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, prijem za članove „Kalinke“ priredio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Dugogodišnja je uspješna suradnja Preloga i „Kalinke“, a članice ove Udruge neizostavan su dio brojnih proslava, svečanosti i događanja na području Grada Preloga. Članicama Udruge „Kalinka“, predsjednici Tatjani Mikolaj i Nataliji Horvat, gradonačelnik Kolarek čestitao je vrijednu obljetnicu, uz želju za uspješnu suradnju i u godinama koje dolaze. Tom im je prilikom gradonačelnik Kolarek uručio poklon, sliku „Anđeli“ koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić.

Predsjednica Tatjana Mikolaj zahvalila je gradonačelniku i Gradu Prelogu, istakavši da je Grad Prelog u puno slučajeva izašao u susret Udruzi „Kalinka“ pomažući njihov rad.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja