Međimurje Press
Gospodarstvo Hrvatska

Stručnjaci kreirali projekt Osjeti Hrvatsku s ciljem odgoja mladih da kupuju domaće!

Sveobuhvatni projekt promocije hrvatskih proizvoda i usluga, proizvođača i lokalne zajednice, kao i svih onih koji posluju na hrvatskom tržištu kreće uskoro i najavljuje brojne aktivnosti

Grupa stručnjaka kreirala je i počinje s projektom Osjeti Hrvatsku s ciljem odgoja mladih da razumiju i kupuju domaće, ali i da se promovira kvaliteta onoga što se nalazi na tržištu naše države

Kada zaigraju na nogometnom terenu naši Vatreni, čini se da Hrvatska nikada nije bila jedinstvenija, a za naših 11 na zelenom travnjaku „ginu“ i stari i mladi, muškarci i žene, žitelji sela i gradova, Slavonije i Dalmacije, Kvarnera i Zagorja, Like i Istre, dijaspore…

Hrvatsko gospodarstvo izuzetno je ranjivo iako je prepuno potencijala. Višedesetljetna oslonjenost domaće ekonomije na osobnu potrošnju i turizam traži nove načine za prepoznavanje prilika na domaćem i inozemnom tržištu.

Upravo iz navedenih okolnosti, a kao izvrsni poznavatelji prilika u makro i mikro gospodarstvu, ali i domaćih potreba za izvozom, iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti Vam uskoro novi, ali vjerujem na krilima naše zajedničke suradnje, vrlo uspješni projekt Osjeti Hrvatsku – te istoimenu digitalnu platformu www.oh.hr koje pokreće, stvara i kreira grupa iznimnih stručnjaka i profesionalaca, iskusnih u mnogim područjima ekonomskih aktivnosti (tržišne komunikacije, turizam, gospodarstvo, novinarstvo, pre – sales i sales, marketing i digitalni marketing, poduzetništvo…) kako bi na jednom mjestu poklonili pozornost i pomogli hrvatskim gospodarstvenicima, proizvođačima kao i pružateljima usluga, ali smo otvoreni i za sve one koji donose proizvode i usluge na hrvatsko tržište, pred hrvatske potrošače iz inozemstva …

Jer volje, želje i kvalitete ima, samo joj treba dati prostora i pozornosti, a što ćemo vjerujem i napraviti od početka 2022. godine.

Voljeti Hrvatsku i željeti da ona bude bolja za sve nas nije privilegij ni desno orijentiranih političara i stranki, niti onih lijevih niti u političkom centru – domoljublje pripada svima koji se osjećaju građanima Hrvatske i žele zaustaviti odlazak „trbuhom za kruhom“ mladih (i onih nešto starijih) u inozemstvo, odrastanje naše djece izvan hrvatske kulture, povijesti, prirodnih ljepota, domaćih brendova i svega onoga što je Hrvatska u trideset godina samostalnosti uspjela postići. Mi se ne moramo pravdati i braniti jer volimo Hrvatsku i hrvatsko – mi smo grupa iskusnih i u prvom redu sposobnih stručnjaka, koji to žele naglasiti i unaprijediti, ne samo radi budućih naraštaja koji stasavaju kao kupci i korisnici proizvoda i usluga na hrvatskom tržištu, nego i svih onih koji znaju što oni jesu i rado ih koriste – u Hrvatskoj i svijetu…istaknula je suvlasnica projekta Osjeti Hrvatsku Sanela Dropulić.

Projekt Osjeti Hrvatsku izrastao je iz gospodarskih aktivnosti koje smo gradili dulje od sedam godina stvarajući kroz nevladinu udrugu Centar poduzetnica www.poduzetnica.hr (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) najveću i najučinkovitiju mrežu poduzetnica i svih onih koji će to tek postati (s više od 2.300 članica) kao i naših dragih kolega (128 članova) od 2015 do 2021. godine.

Iz tih je razloga projektu prva pristupila Mirjana Semenić Rutko, liječnica iz Vukovara te odmah za njom i Davor Kovačić, inovator i poduzetnik iz Zagreba.

Radujem se da sam prva korisnica usluga tima stručnjaka i projekta Osjeti Hrvatsku i radujem se suradnji koja nam dolazi u ovoj novoj godini i vjerujem mnogima pred nama. U svom dijapazonu poduzetničkog djelovanja imam cijeli niz izvorno hrvatskih – turističkih, zdravstvenih, medicinskih proizvoda i usluga, koji su odavno su prešli granicu Vukovarsko srijemske županije i mog grada Vukovara u kojemu djelujem. Sigurna sam da ću uz projekt Osjeti Hrvatsku i iznimne stručnjake projekta osigurati tržišnu poziciju, klijente, prodaju, promociju, ali i prepoznatljivost unutar granica Lijepe naše, ali i izvan nje zbog čega sam im i poklonila svoje povjerenje – ocijenila je liječnica Mirjana Semenić Rutko, poduzetnica iz Vukovara, svoje sudjelovanje u projektu Osjeti Hrvatsku.

Već cijeli niz godina gledam kako se „devastira“ sve što ima veze s Hrvatskom, a izdiže, hvali i cijeni sve što dolazi iz inozemstva. A svi dobro znamo što je istina, u kojoj se domaća proizvodnja, usluge i aktivnosti ne smiju zanemariti i obezvređivati. Hrvatska i te kako ima što ponuditi, baš poput naših nogometaša koji su s pravom svjetska nogometna sila. Drago mi je da sam među prvima prepoznao ovaj projekt i da ću u njemu sudjelovati kao inovator, te poduzetnik koji cijeni hrvatske proizvode i usluge, ali i sam pruža iste – ocijenio je Davor Kovačić, poduzetnik i inovator izvornog hrvatskog Premium drvenog proizvoda i branda Lala ležaljke za plažu i bazene.

Ali vrlo brzo projektu su se pridružili i mnoge ostale građanke i građani Hrvatske, u prvom redu poduzetnice i poduzetnici koji imaju vlastite kvalitetne usluge i proizvode za domaće i inozemno tržište. Među njima je i rijetka žena hrvatskog STEM područja Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca.

Živimo u vremenu kada je više nego ikad važno biti lokalno povezan, imati informacije o domaćim dobavljačima i kupcima, kupovati i koristiti njihove robe i usluge te tako izravno utjecati na rast BDPa (što u prijevodu znači biti domoljub). Zato podržavam projekt OH koji će još više doprinijeti tržišnom povezivanju i na taj način jačanju domaćeg gospodarstva. Vrijeme je da otvorimo vrata jedni drugima, jer često ono što tražimo preko granice, nalazi se odmah iza ugla – ocijenila je svoje motive sudjelovanja u OH projektu Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca.

Kao vlasnik IT firme Alpha Aplikacije d.o.o., tvrtke specijalizirane za web development, web dizajn, digitalni marketing i koja posluje na domaćem i inozemnom tržištu (Australija, Kanada, SAD, Europska Unija…) uvjeren sam da Hrvatska nije ni svjesna koliki je njezin potencijal. Počevši od prirodnih, povijesnih, kulturnih i inih ljepota, do pametnih, obrazovanih, vrijednih i pristojnih ljudi koji vole svoje i poštuju tuđe. Lijepa naša može postati zemlja blagostanja, zemlja koja će znati cijeniti svoje ljude i ponositi se njima. Pred nama je dugi put, siguran sam da je ovaj projekt mali korak prema tom cilju, ali velik u smislu promocije hrvatskih proizvoda i usluga. Pozivam sve da se priključe projektu Osjeti Hrvatsku jer samo zajedno možemo napredovati – ističe Marko Kukec, web developer iz Zaboka.

Svi mi koji volimo Hrvatsku znamo da ovo nije prvi puta kako čujemo da se pokreće ovakav projekt kojemu je cilj, podizanje svijesti građana o važnosti kupovanja domaćih proizvoda ali i razmišljati o kvaliteti i raznolikosti onoga što nam dolazi na tržište. Isto tako svjesni smo činjenice da su ti projekti dostigli svoje ciljeve i da su nakon toga nekako stali i stagniraju. Ti strateški važni projekti se ne šire ne rastu i na kraju na njih pomalo i zaboravljamo. Poznajem ekipu koja stoji iza OH projekta kao poduzetne, prvenstveno ambiciozne, uporne i dosljedne te sam uvjerena da se to ovom projektu neće dogoditi. Veseli me što od samog starta mogu sudjelovati i pratiti njegov razvoj – smatra Laura Gergelj, vlasnica knjigovodstvenog servisa iz Osijeka.

Projekt Osjeti Hrvatsku nije samo nova dimenzija komunikacije za predstavljanje, povezivanje i promociju hrvatskih proizvođača i proizvoda te pružatelja usluga, lokalne zajednice, kao i svega onoga što se nalazi na hrvatskom tržištu, nego i sustavan rad na podizanju svijest domaćih kupaca, ali i svih korisnika na hrvatskom tržištu koji će imati cijeli niz projekata u tom pravcu.

Radit ćemo puno toga što bi trebalo dodatno tržišno osnažiti i gospodarskirazviti domaće potencijale – prodajno – prezentacijske sajmove, poslovno umrežavanje, radionice o uspješnoj prodaji i prezentaciji pred klijentima, radionice o uspješnom poduzetništvu i opstanku na tržištu, konferencije, seminare, poslovne konzultacije…a sve s ciljem da budemo što učinkovitiji svi mi koji živimo u Hrvatskoj i radimo u Hrvatskoj za domaće i strane kupce i potrošače naših usluga i proizvoda – najavila je Sanela Dropulić, suvlasnica projekta Osjeti Hrvatsku.

Želja nam je učinkovito raditi na organskom rastu i razvoju kroz brojne primjere o uspjehu iz svih krajeva Hrvatske od malih OPG-ova do velikih prehrambenih divova i od malog, “običnog čovjeka” do svjetskih zvijezda hrvatskih korijena jer samo tako dolazimo do najboljeg što Hrvatska može ponuditi onima koji su jedini mjerodavni ocijeniti – a to su upravo sadašnji i budući kupci i potrošači.

Hvala Vam što ste medijski prepoznali projekt Osjeti Hrvatsku i naše namjere, ali i želite uz nas i s nama graditi ovaj projekt koji će vjerujemo povezati našu nikada više podijeljenu državu i okrenuti je prema onome što svi želimo najviše na svijetu – boljitak kojega ova divna i jedinstvena zemlja treba za sve svoje žitelje gdje god da jesu…

Zrinka Peharec

PR direktorica projekta Osjeti Hrvatsku

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja