Međimurje Press
Županija

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA PREPOZNAJE VAŽNOST SPORTA

U maloj vijećnici Međimurske županije, danas su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik
Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić potpisali  Ugovor o financiranju javnih potreba u sportu Međimurske županije za 2024.

Potpisivanju su prisustvovali  pročelnica Odjela u obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Kolar Stah, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zoran Pfeifer te tajnik Zajednice Tomica Jakopec

Temeljem dosadašnje suradnje i važnosti sporta u Međimurju, županija je odlučila povećati sredstva za sport, vjerujući da tom podjelom neće biti nezadovoljnih. Čak 529.000 eura direktno je odvojeno je za Zajednicu sportskih udruga i Saveza Međimurske županije. Tim sredstvima osigurati će se financiranje djece i mladeži, natjecateljskog sporta, nositelje kvalitete, rekreativnog i amaterskog sporta, sporta osoba s invaliditetom i drugih troškova.

Uz to, temeljem natječaja Zajednica će imati dodatnih 210.000 eura za kubove koje obuhvaća, a još dodatnih 150.000 eura osigurano je za korištenje sportskih dvorana. Isto tako, svaki učenik trećih razreda imati će osiguranu besplatnu školu plivanja, dok će školski sportski savezi biti će u potpunosti financirani vezano uz sportska događanja.

Ukupno se radi o 875.000 eura sportskim klubovima i udrugama.  Pored toga Međimurska županija potiče i financijski prati kapitalne investicije kao što je izgradnja i postavljanje balona na Učiteljskom fakultetu, gradi se sportska dvorana u Svetoj Mariji, revitalizira sportsko igralište iza Graditeljske škole i Gimnazije te mnogim drugim mjestima.

Prilikom potpisivanja, čelni čovjek Zajednice i Saveza Mato Kljajić izrazio je zadovoljstvo suradnjom, a posljednjih godina i poštivanjem svih ugovora s Međimurskom županijom u redovnom roku. Naglasio je između ostalog, da Zajednica uz ova županijska sredstva osigurava i sredstva Ministarstva sporta. Rekao je kako smo najsportskija  županija u državi. Potkrjepljuju to i podaci  jer u Međimurju djeluje 26 članica u Zajednici sa 12 županijskih saveza i ukupno 262 sportske udruge.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja